perjantai 25. toukokuuta 2012

Mitä mää ny sanosin ???

Taas kerran kyselykimara. Mutta tällä kertaa vastaa Messinen. Ja sitten aivan mitä sattuu.
1. Viihdytkö paremmin auringossa vai varjossa?
Kyl ai mää aurinkos vissiin viihryn mutten niin kauhjan kauan. En ainaskaa niinko toi Onni.
2. Kuinka monta kertaa päivässä saat ruokaa?
En kyl siis niin mont kerta ku tarttis/haluis. Kyl toi mamma on sen verran natku ettei anna kun aamul ja illal. Mitä ny sit joskus helty jottan piänt hiukopala lykkäämää.
3. Pidätkö marjoista/hedelmistä/vihanneksista?
Mansikamollukat, nee on mun herkkuu. Mut arvaa kaks kertta saak niitåäkää semmot ku haluis. Mamma vaa selittä jottan ripulist ja lopsii kumminki omaan suuhus niit niinko ei ois ikän saanu. Et kyl jottan rajaa sais silläki olla. Tomaatti, kurkkiu ja bansku kelppa kans.
4. Ulvotko koskaan, ja jos, niin mitä?
Sillon kun se helekutan puurotta, mikä orava ny sit onkan oikialt nimeltäs, juakse meiä aidal.
5. Miten käyttäydyt vieraita ihmisiä/eläimiä kohtaan?
Toisist tykkään , toisist en. Ne ei ol hassumpi, kekkä tulee rassuttamaan ja höpöttä koko aja et kui hiano mää ole. Jotku poikakoirat on turha tunkeilevi, mää en semmosest takamukse haistelust tykkä. Tykkäisiks itte??
6. Lempi-ihmisesi?
Kyl se on toi mamma, vaikkei se ain usko sitä. Mamman syli on paras paikka ikän sillo kun oikke maailma nappa ja jurnutta. Iskä on kans mukava ja sit se tiukkapipo eukko, jota mamma sanoo tyttäreks. Emmää kyl ymmärrä kui, ku se ei ol yhtä mun näköne ja mamma aina sanoo et mää olen häne tyttös. Et se on sit vähä niinku siskopual, ku Tiuku on se oikia sisko.
7. Mitä temppuja osaat?
Mää ossa istu, anta tassu, heittää ylävitosen, mennä maahan, tulla tykö, mennä käskyst pois, pysähty ku sanota, hakke tavaroi ku käsketä, sanno kovan sanan (haukahrus). Ja sit mää ossaan ettii herkkui ja pelata niit semmosii pelei misä herkkui o piilotettu. Iha helppoi nakei, vaik ei siäl mittä nakei ol ku kalkkunanpalasi.
8. Onko sinulla koirakavereita?
Mul on Tiuku ja Onni, ne asuuki välil meil. Sit on toi naapurin Nanna, Alma ja aikas mont muutaki kenen nimii mää en ol kysyny. Jaajuu, Pate. Se on semmonen russelipoika ku o ihan mun näköne. Se tykkä munst. (hihi)
9. Kärsitkö eroahdistuksesta yksin ollessasi?
emmää ain. Ainakaa sillon ku mamma laittaa semmosen lelun misä on namei sisäl. Enkä mää kyl muutenkaa.
10. Miten aiot viettää kesälomaa?
Mää loikoon aurinkos, uin ja ylipäätäs olen joka paikas mamman mukan. Voi olla et me käyrään taas Tampereel sukulaisis. Ja iskä puhus jottan jostan Ahvenamaast, mut emmää tiärä mikä se on. Kyl mää kalast tykkän ei siin mittåä.
11. Mitä haluaisit sanoa omistajallesi?
Mamma.....mää rakastan sunt iha kamalast <3<3Messinen sanoi, että tähän kuuluu myös se, että keksii 11 kysymystä lisää jollekin vastattavaksi. Huhhuh.....mahdanko osata. Messisestä ei nyt ole apua, mutta tässä tulee.

1. Millainen on petisi?
2. Lihaa vai kalaa kuppiin?
3. Pitääkö sinusta puhua sanalla hän vai se?
4. Lempilelusi?
5. Kutittaako sinua ja milloin?
6. Pidätkö metsästä?
7. Meri vai järvi, kummassa uit mieluummin?
8. Osaatko uida? (hihihihiiiii...Tiuku ei osaa, niin menee kuin kivi pohjaan ja räpiköi)
9. Saatko nukkua sängyssä mamman kainalossa.
10. Tykkäätkö katsoa tv:ä
11. Oletko ellulla hankala potilas vai kiva muksu?
12. Oleksää koira??? Hups , tipahti yks ylimääräinen.


Että tämmösiä. Kopioi itteles ja vastaile. Tai siis koirasi vastaa. Voi olla, että vastaukset on yllättäviäkin.

Palaillaan.
6 kommenttia:

 1. Voi Essi Raksu, sä olet NIIIN hauska ja osaat vielä puhua "kielilläkin". <3

  Meidän isä sanoo aina, että hän osaa montaa kieltä: suomee ja savvoo, hiljaa ja kovvoo. ;D

  Ihanaa viikonloppua teille ihanaiset! <3 (Meillä on sunnuntaina se Rillan näytelmä, hui! :o Katotaan pyörrynkö.. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi laittaa kaikki varpaat pystyyn, jotta tuomaritkin huomais kuin ihana Rillanen oikeesti on. Eikä sitten mamin passaa olla kovin näkyvillä siel kehän laidalla. Aattele, Sää kyynelehdit kun Rilla on niin nätti ja rila ihmettelee että kuuluuko tääl kehäs viel ulvookki ?? :)
   Hyvin se menee, siivoo vaan hyllyyn tilaa pokaaleille.

   Poista
 2. Kopsattu on, vastattu on. Vili oli onnessaan, että oikein Essi on kiinnostunut hänestä. Luuli ressukka, että kopsauskehotus koski juuri ja vain häntä itteään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin meidän kesken, niihän se Essi onkin Vilistä kiinnostunut. essistä Vili on niin majesteetillinen poika.
   Essi lukee oikeen mielellään mitä Vili on kirjoittanut, että josko jotain yhteistä löytyis enemmänkin kuin vaan nää ainaiset allergiajutut.
   Terkkuja !!

   Poista
 3. Hih, hyviä vastauksia ja uusia kysymyksiä! Osaako Messinen tosiaan hakea tavaroita, kuinka sen saa parsonille opetettua? :) Nemolle yritin joskus, että kantaisi lehteä suussaan, mutta ei. Luna saattaisi jotain viedäkin, kun tietäisi, miten sen opettaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messinen vähän taisi brassailla. Hän siis hakee, kun hänelle heittää ja osaa kyllä tosiaan hakea jonkun nimeltä mainitun lelun kun pyytää. Kun sanon; hae pallo, niin hän tuo pallon jne. Taisin aloittaa niin, että heitin jonkun lelun ja siten sanoilla ja eleillä usutin häntä hakemaan. Ja sitten kun hän oppi sen hakemisen, lisäsin sanan nouda. Ja lopuksi sitten aina sen lelun nimen jota heitin. Sillai se lähti. Messinen on aina ollut kovin helppo ja nopea oppinen. Samoin tyttären Tiuku.
   Voin lohduttaa sinua kyllä sillä, että Onni ei ole oppinut tätä asiaa sitten millään. Saattaa hakea kun heittää lelun tai siten ryntäilee tyttöjen lelujen perään. Ja kun heittää juuri hänelle ja usuttää, kehottaa ja lopulta näyttää että hae tämä lelu, niin poika vai vain tuijottaa. Tässä meidän laumassa muutenkin tytöt on oppineet temput ihan helpolla. Tää poika ei kovin montaa temppua osaa.

   Ostin sellaisen pienen kirjan joskus, jossa on selkein ohjein neuvottu temppuja ja miten niitä koiralle opetetaan. Nyt en muista enkä voi katsoa, kun olen töissä, mikä sen nimi on ja kuka kirjoittanut. Mutta varmasti sen löydät mistä tahansa koirakirjojen hyllystä, jos kiinnostaa. Pirisjoen Tiinahan on oikea varsinainen guru tässä asiassa. Kuvittele, hän saa koiransa siivoamaan lelut iltaisin lattialta lelukoriin !!! Sen kun sais Messisen oppimaan vielä.
   Terkkuja suloiselle Lunalle ja samalla myös Nemolle ja Nugalle.

   Poista