lauantai 7. kesäkuuta 2014

An mun kaik kestä !!!

Kesä alkaa taas tosi hienosti.  Ensin sai puutarhahommien kanssa odotella , kun oli niin kylmää. Sitten alkoi tämä koirien sairastelu, niin meillä kuin tyttärellä.

No, aloitetaan tylsemmällä asialla eli koirien sairastelulla.  Tiukulla ja Onnilla on ollut vatsavaivaa. Osittain se on johtunut heidän lehmäsyndroomastaan, ruohon syönnistä siis. Kun sitä tarpeeksi pupertaa niin johan alkaa vatsa käymään ja närästää niin ettei ruokakaan maistu. Antepsinia on kulunut pussi poikinensa siellä. Ja aiemmin oli kummallakin ripulia ja Tiukulla korvatulehdus. Veijarit olivat pistäneet vaivat tasan ja siispä Onnilla oli sitten se silmätulehdus. 
no nyt sitten on kesän ensimmäiset ötökät myös liikkeellä ja niinpä Tiukulla on naama turvoksissa. Neiti on nyt sitten kortisonilla ja jännitänkin täällä, että joutuuko typy vielä oikein lääkäriin vai selvitäänkö säikähdyksellä. 
Tästä lähtien on Tiuku myös alkukesän allergialääkityksellä, kun neiti näyttää niin ärhäkästi reagoivan noihin puremiin.
Viikon päästä ovatkin sitten tulossa tänne. Tässä kaupungissa sentään ovat päivystävätkin lääkäriasemat , ja niitäkin on useampia, lähellä. suurkaupungissa sekin asia on heikommin ja monet eläinlääkäriasemat kiinni esim. lauantaisin. Varsinkin kesäisin ja sitä en kyllä ymmärrä sillä kesällä jos milloin apua tarvitaan kaikenmoiseen sairastamiseen.

Essi on kunnostautunut korvatulehduksilla. Silmätulehdukset on saatu estettyä estolääkityksellä eli oftan Dexa-Chloraa tipa silmään kerran päivässä. Mutta nuo korrvat ei nyt meinaa millään tulla kuntoon. Siitepölyt ovat tänä vuonna runsaampia kuin aikoihin, joten edes tiukka ruokavalio ei nyt tue neidin vastustuskykyä ja sietokykyä tarpeeksi. Huoh !!!!
Ja ettei vaan elo tylsäksi kävisi niin siihen kylkeen pikkukiva ripuli tasaainotti kivasti. saahan nyt murehtia sitten sekä etu- että takapään. No onneksi tuttu lääkäri on myötämielinen kärsimykselle ja odottamassa on antibioottikuuri, jos nyt ei kotikonstein selvitä tuosta peräpäästä.
Luojan lykky osaan tyhjentää nuo anaalirauhaset, muuten saisi juosta niidenkin takia ellulla.

 "Juu, äiti läksi puutarhaan sit riahumaa, ku se selvis näist mun jutuist".

Puutarhatyöt on sitten sitä positiivisempaa osiota. Niin jos miinustaa siitä sen kivun ja säryn yms.
Patio pihalla oli vähän kumpuileva ja valumassa tontin takaosalle päin. Niin sitten otimme ylös kivet ja tasoittelimme maan ja ladoimme ne uudelleen. Takaosaan tehtiin laudoista tuki, ettei enää valumista tule. Muutenkin puutarhan kivetys on elänyt ja laajennut isommaksi. Se johtuu siitä, ettei nurmikko tahdo kasvaa. että nyt sitten näyttää tältä.


Makraruohoa istutettiin tuohon eteen myös, että kasvaessaan peittäisivät laudoituksen. Saa sitten nähdä kuinka hyvin se kestää kolmen koiran juoksemisen. Essi osaa niin kauniisti tepsuttaa kivetyksellä. Neiti on aina iltalenkillä kirsikkapuun ympäri laattapolkua pitkin.Kuunlilja kasvaa omassa laatikossaan ja viereisessä laatikossa kukoistavat ahkerat liisat sekä keltainen tähtisilmä. Perennapenkki elää vielä , joten siitä en nyt sitten laita vielä kuvaa.

Sisälläkin on tehty muutoksia. Vierashuoneeseen tuli uusi vuodesohva, tervetuloa siis ystävät, ja sen myötä oli pakko ostaa tämä hyllykkö ja tehdä uusi viihdekeskus. TV, levysoitin ja levyt löysivät uudet paikkansa. Sohvalta on oikein lokoisat olot sekä katseluun että kuunteluun.


Että tämmöistä täällä. Hölkkäkausi on myös avattu, mutta kehnonlaisesti lähtenyt käyntiin, kun koko ajan on ollut jotain vastahankausta. Joko Essillä tai minulla. Mutta jospa se tästä taas vilkastuisi ennen syksyä ja pääsisimme taas vauhtiin. sillä hölkkä on elähdyttävää ja nostaa virkeystasoa ihan hirmuisesti.

Eikun palaillaan taas ja rakastakaa rekkujanne. Pus och kram ja pitäkää itsestänne huolta.
Terveiset Essilästä.9 kommenttia:

 1. Ekaks tärkein eli terkkuja ja muiskuja Essille ja pysy terveenä. Joo. Sitten äippä käski sanoo, että nättiä tuli puutarhassa. Mekin tykätään, meinaan näyttäs just semmoselta paikalta, että olis käheetä pelata palloo. Keh heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mää näjen teiät siäl pallon peräs juaksemas. Ja äipän teiä peräs. Se vast näky oliskii. Hihiii, että pankaas tullen. Ens viikonlopul se hömelö ja systeri taas tulee. Että voi kyl tulla sitä menoo ja metelii jo sitte. Mää kerron sit ja oikke kuvien kans.
   Terkuin Essi

   Poista
 2. Kylläpäs se kohtalo taas koettelee, kaikki koiruliinit kipeinä, onneksi ei vakavasti, vaikkakin kurjaa se silti on. Niin koirille kuin ihmisillekin. Mistä niitä pöpöjä oikein tulee? Ei kai vaan enää ainakaan "saunalahdelta".
  Ei, mutta ihan oikeesti, mistä niitä tulee, onko se tuo yliherkkyys ja siitepölyt kun altistavat vai mikä?
  Lähetän täältä parannusloitsuja oikein säkillisen kaikille nelivedoille ja toivon, että parannusvoima ei matkalla häviä.
  Haleja meiltä teille kaikille!

  PS. nättiä näyttää tulevan puutarhassa, kyllä siellä kelpaa sitten olla ja ihailla kättensä jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia loitsuista. Hyvä saada niitä sieltäkin päin maailmaa, jossa ymmärretään vaihtoehtohoitoja enemmän kuin täällä. Ihan ellujenkin puolella.
   Siitepölyt nyt näyttää kiusaavan Essiä oikein olan takaa. Koivua oli niin valtavasti, että siitähän se sitten alkoi. Täytyy nyt kehitellä jotain tukemaan sitä elimistöä, että päästään vielä tuon pujo- ja heinäkauden yli. Huoh !!
   Ruokahan Essillä on nyt viimosen päälle tiukasti vain sallittuja juttuja. Mutta eiköhän se tästä.
   Terkkuja Wupelle ja haleja sinne.

   Poista
 3. Voi ei, kuinka paljon kaikenlaista sairastelua teillä. Täällä peukut pystyssä, että Essin maha tulee pian kuntoon! Siitepölyä on tosiaan tänä vuonna enemmän, kun moniin vuosiin... :/ Ihanan sievältä näyttää teidän piha, on siinä hommaa pitää noin hienona :) Mekin ehkä päästään tänään pihan kimppuun, kun viimeinenkin pentu lähti eilen kuopsuttelemasta. Aurinkoista viikkoa teille ja Essille pusuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meitä vaivaa, lähinnä mua siis, myös ihan karsea kateus noiden karvanaperoiden takia, joita teillä ei enää ole yhtään kotona..
   Hitsi, pitäis kyllä olla lailla kielletty noitten söpöläisten kuvaaminen, kun sydän nyrjähtelee kerta toisensa jälkeen. Ja itseään ei millään pysty estämään ettei kävisi vaklaamassa mitä he puuhaavat. Ne videot sai mun kyllä ihan sekopäiseksi. Yhä edelleen tyttö ja Mäyrä on mun suosikkeja vaikka koko lauma on ihan uskomattoman hieno.

   Puutarharemppa on terapeuttista hommaa, vaikka se kropalle ottaakin. Vielä meillä on tosiaan edessä se aidan tekeminen. Siis uuden semmoisen. Se kyllä sitten taas selkiinnyttää puutarhaa vielä enemmän, kun taka-aitaa harvennetaan. Tulee avarampaa.
   Halirapsuja ihanalle kolmikolle ja mukavaa loppuviikkoa teillekin.
   Essi kiittää suukoista ja lähetelee samanmoisia oikein kunnon parsonin mitalla sinne.

   Poista
  2. Enkä ole edes kaikkia videoita laittanut näytille ;)

   On noissa pihoissa vaan hommaa! Viikonloppuja <3

   Poista
 4. Voi ei, huolta ja vaivaa!! Sellastahan se välillä näiden karvakorvien kanssa on. Huoh. Meilläkin on Rilla ollut taas byllypotilaana. Hänen mammansa kun ei ole yhtään kätevä noiden anaalien kanssa. Tyhmä mamma!! :( Hyvä Sinä, kun osaat ne anaalitkin itse hoitaa! Byllyvaivat on TOSI kurjia, nekin.. :(

  Mutta puutarha näyttää ihanalta - uuh!! :))) Kävin eilen siskon luona vierailulla (sisko tosin ei ollut kotona, vaan siellä emännöi ylimmäiset kesälomittajat niNni ja Jimpsu <3) ja siellä oli kans puutarha NIIIN ihanan näköinen. Perennapenkissä valtava pionipuska, jossa oli kymmeniä nuppuja. Mahtaa olla melkoinen kukkaloisto jahka nuput aukeavat! :o

  Meillä rehottaa ihan luonnonperen.. eiku rikkaruohopenkissä ;D lupiinit, joita minä rrrakastan. En voi käsittää, miten niitä noin yleisesti paheksutaan niin kovin. Syreenit kukkii myös ja levittävät ympäristöön huumaavaa tuoksuaan. Meitin piha, puut ja pensaat vaatis kyllä melkoista parannusta ja karsintaa. Hitsi, kun me ei miähen kanssa olla kumpikaan mitään kukkasormia (vrt. viherpeukalo ;D). Ei taida yllättää.. :D:D

  Terkkuja sinne teille kaikille ihan hirmuisesti ja Essille sekä kesävieraille rapsuja - puss&kram, ihanaiset! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaargghhh, voi Rillariina. Kyl sun mamman pitäs opetella se tyhjentämisen jalo taito. Sillä voi estää sitä tilannetta kasvamasta isommaksi ongelmaksi, kun saisi ne tyhjäksi sillai heti eikä viidestoista päivä ;)
   Mun mäykkypoikaani en osannut auttaa niinkuin nyt Messistä. Taisi sen vuoksi saada sen anaaliadenooman vanhalla iällään. No, kaikkeni nyt teen Messisen eteen ja pakko on sanoa, että monet asiat osaan vasta nyt hoitaa kuin kuuluukin. Oppirahat joutuu aina makselemaan, mutta eihän se oikein ole, että jonkun muun kustannuksella.
   Lupiini on munkin mielestä kaunis, mutta niin riivattu leviämään etten sitä siksi halua ihan pihalleni. Mutta aidamn takana vois olla ihan kiva väriläiskä. Kukkiikin niin pitkään. Mutta onhan niitä paljon perennoja joiden eteen ei paljoa tarvitse tehdä. siitä vaan kauppaan kyselemään ja istuttamaan.
   Terkkuja karvanaperoille meidän kolmikolta ja meiltåä ihan koko poppoolle. Kyl ois kiva, jos kävisitte ihan meillä. Osaaks toi kolmikko käyttäytyä.....hmmmmm.....ainahan ne voi sulkee jäähylle johonkin. Onnihan kyl tytöis tykkää. Mutta noi kaks voi kyl olla mustiksii.

   Poista