tiistai 15. heinäkuuta 2014

Voihan peppu !!!

Kesäloma alkoi nyt maanantaina virallisesti, mutta torellisesti siis perjantaina työpaikan oven lävähtäessä kiinni. Alkoi taas kuin unelma.
Perjantaiaamulla sain tilattua Messiselle ellin, koska neiti kaikista hoitoyrityksistäni huolimatta veti peppua pitkin lattiaa ja nuoleksi takamustaan.
Minä ja kotitaitoni ajattelin ja kirosinkin loman alkua näin. Mies oli lähdössä lauantaina pohjanmaalle muutamiksi päiviksi ja tytär takaisin kotiin ,koska oli lähdössä maanantaina Tallinnaan keikkaa katsomaan.
No, Messinen käytettiin ellillä, joka oli tuttu ja mukava elli, joka ei turhaa hötkyile. Anaalit tsekattiin ja Elli totesi, että kyllä nää ihan hyvin oli tyhjennetty. Ei sieltä juuri mitään tullut. Peppu kutisi siis jostain muusta syystä ja ellin neuvo olikin sitten pestä typykkä jollain hellävaraisella sampoolla. No, ei muuta kuin viereiseen eläinkauppaan sitä ostamaan.
Kylläpä tunsin itseni tyhmäksi. Karvat kutittavat likkaa ja mamma ei tajuu, koska on niiiiin pitkät johdot ja akku varastolla. Joo, pestiin sitten koko lauma sillä hellävaraisella Helomax-sampoolla. Ei ois pitänyt.


Sanosinko että oon likanen, sanosinko !!!

Seuraavana aamuna, kun koirut heräsivät ruualle oli Onni läikikäs ja raapi itseänsä siis ihan koko ajan. Juoksenteli hermostuneena ympäri huushollia.  Tuikkasin pojun ruokaan kortisonin avuksi. Ja samalla annoin myös Messiselle puolikkaan varmuuden vuoksi, kun näytti hänkin rapsuttelevan.
Allerginen reaktio ja sitten oikein perusteellinen. Soitto ellille ja neuvoja kyselemään, joka sitten kulminoitui siihen, että piti lähteä näyttämään pojua.
Tytär kirosi ja minä myös. ensinnäkin sitä , että olinkin moista sampoota ostanut. Olisi pitänyt ostaa se elliltä. Ja toiseksi, olin jäämässä yksin näiden koirien kanssa ja se ei huvittanut yhtään tässä tilanteessa.
No mies lähti pohjanmaalle, mutta tytär jäi. Hän lähti sitten vasta seuraavana päivänä, kun näki pojun olevan jo paremmalla puolella kutinoittensa kanssa.
että loman alku oli siis ihan peestä.

Onneksi on vakuutus, sillä pari koiraa lekurilla ja toinen vielä päivystysaikaan, niin tiedätte satasien vilkkuvan kasassa. Sietämättömän kallista on sairasstaminen niin ihmisillä kuin eläimilläkin yksityisellä puolella, siitä ei mihinkään päästä. Meidän vakiolääkärin , siis ellin kohdalla on sanottava, että heillä kyllä myös joustetaan eikä turhaan juoksuteta tuttua potilasta. jos nytkin olisin tarvinnut sen antilooppikuurin Onnille, olisin saanut sen puhelinreseptinä sitten , jos ihon tilanne olisi sitä vaatinut. Ei vaadittu uusinta käyntiä. Mutta kyllä joku roti noihin maksuihin olisi syytä tulla. Taksikuski kertoi poikansa leikkauksen hinnan (kitarisat napsaistiin) ja se oli yksityisellä puolella yli 5000 euroa. Ei hyvää päivää, kuka sellaisia pystyy makselemaan ilman vakuutusta. Ja siitäkin huolimatta jää maksettavaksi ihan hirveä summa. Eläimistä ei ihan niin paljoa, vaikka se riippuu minkälaisen vakuutuksen rekulle on ottanut. Meillä se on kattava ja on ollut hintansa väärti harmi vaan. Olisin iloisempi, kun siellä ei olisi niin usein tarvinnut vierailla.

Mä leikin nyt nii et lopeta se höpötys !!


Näin räväkästi meillä lomat aloitellaan. Lissä sitten toisella kertaa. Olen riehunut pitkin huushollia siivoten jne jne eli siis juuri sitä tehden, mihin me naiset yleensä lomalla sorrumme, kotihommia.
Mutta ehkä tässä pääsen kiinni siihen muuhun rentouttavaan, kuten maalaamiseen. Jos ei muuta niin uutta aitaa ! No, vitsi vitsi, mutta sellainenkin pitäisi saada aikaan tuonne taka-aidalle, uusi versio ja paremmin tontille sopiva.

Rapsutuksia rekuillenne ja pitäkää huolta itsestänne ja rekkusista.
Puss och kram. Palaillaan.


5 kommenttia:

 1. Jopas oli alkufanfaarit lomalle! Ja superkurjaa tuo allerginen reaktio, miten se on mahdollista? Koirashampoo kyseessä? Olisi ollut parempi ostaa babyshampoota. Ihan totta.
  Kuule, Vilillä toimi peppukutinaan Tummeli oikein hyvin. Ja on eläinturvallistakin.
  Nyt sitten lomanviettoon! Hyvää lomaa ja aurinkoisia päiviä ja terveitä koiria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi !!! Miksen tota älynnyt, vaikka olen Tummelia käyttänyt muuten ihoa kosteuttamaan. Aaaargghhhhh !!!!
   Ihanaa, kun on ystäviä joiden kokemuksista saa vinkkejä ja voimaa. Kiitos HooPee <3 Taas kerran,
   Terkkuja wupelle täältä Essilästä.

   Poista
 2. Tosta ei voi loma muuta ku parantua, joten lepposaa lomaa siivotussa kodissa ja aidatussa pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl iha totta puhutte pojut. Ny ku iskä ja äiskä vaa saa sen uuren airan pykättyy. Sit päästää eroon muutamastaki tuijast, ku tuntuu Onniiki kutittava jotenki semmoset.
   Juu , äitiki on jo vähäse rauhottunu. Aika kiarroksil kyl veti lauantaiaamuste, ku Onnis oli niit läntei. Mut kyl se täst taas lutviintuu.
   Terkui ja pususii t. Essi

   Poista
 3. Voih ei, mikä lomanaloitus tosiaan! Tosi kurjaa, siinä on lomafiilis kaukana... Onneksi kuitenkin nyt on jo tilanne parempi ja voi alkaa nauttimaan lomasta :) Eipäs liikaa siivoilla siellä sitten, eihän? ;) Pusuja karvaisille ihanuuksille! <3

  VastaaPoista