sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Mietitääs vähä !!!

Messisellä oli taas silmätulehdus, eikä vatsakaan niin hyvässä kunnossa tuntunut olevan. Typyä rapsututti, vatsa löysäili  mutta muuten Messinen tuntui olevan ihan virkeä esim. lenkillä. 
Lääkärireissu siitä viime perjantaina kumminkin sitten tuli. Silmät todennäköisesti kutisivat ja niin likka sitten tuli raapaisseksi kynnellään silmäänsä haavan. Tai oikeammin raapun. Mutta tämän tietysti saimme tietää vasta lääkärissä.
Topakan tuntuinen nuori nainen katseli silmät  ja antoi lääkkeet siihen. Allergioista keskustellessä sitten läsähti niskaan se, mitä olin ehkä alitajuisesti pelännytkin. Koska Messinen yhä raaputtaa, silmätulehduksia on ollut turhan monta jne jne, poistetaan KAIKKI kuivatuotteet varastopunkkiallergian takia ruokalistalta. Sinne meni pesty riisi. Tämä ellu ei uskonut siihen, että silläkään tavoin mokoman punkin pois saa. Vajosin pikkkuiseen epätoivoon, että mitä sitten pikkuiselleni ruuaksi. Vastaus on peruna, sillä sille Messinen ei ole allerginen. 
Perunaa on kuitenkin keitettävä puolitoista tuntia ainakin, jotta siitä koira pystyy saamaan jotain irti. Ja todennäköisesti myös perunassa oleva tärkkelys pilkkoontuu sitten niin mössöksi ettei se haittaa koiran ruuan sulatusta. Se asia on vielä tutkittava. Eli taas palataan opuksien kimppuun. 
No, nyt Messinen sitten syö sitä jumalattoman kauan keitettyä perunaa ja raakaa jauhelihaa sekä raejuustoa. ainakin seuraavat kahdeksan viikkoa, sillä niin kauan kuulemma kestää kropan nollaantuminen. Sitten vasta voidaan kokeilla esim. bataattia tai jotain muuta vastaavaa. Enenevässä määrin kuitenkin Messisen annos tulee koostumaan lihasta ja kasviksista, eli kohti barffempaa mennään. 
Koska varastopunkki luuraa myös jauhemaisissa vitamiiniseoksissa, nekin poistuivat. Mutta löysin tilalle Megaderm-nimisen valmisteen, jossa on sekä nämä hyvät öljyt että vitamiineja ja tarpeelliset hivenaineet. Megaderm on Virbacin tuote ja kallis sen voin sanoa, melkein 28€ pullo. Vaikka sitä annetaan vain kerran päivässä, ei se kauhean pitkälle riitä se pullo. Mutta eipä ole sitä punkkia siinä. Mitä tahansa, jotta Messisellä ois hyvä olla.


Kiitos myös Niinalle (Karlsson) hyvistä infoista. Sitä Bodyflex MSM:ää hankitaan oitis ja napsitaan sitten itsekin. Kuten teilläkin. Olen niin samaa mieltä kanssasi luonnonmukaisesta hoidosta ja siitä, että on todella syytä olla skarppina, kun eläinlääkärillä käy allergisen koiran kanssa. Tietämys siellä voi olla todellakin vajaavaista ja annetut neuvot ja lääkkeet jopa pielessä. Kauheaa sanoa näin, mutta totta se on. Esimerkiksi atooppisen ihon hoitamisesta eivät osaa neuvoa juuri mitään. Vaikka luulisi heidänkin tietävän, että muutenkin sitä ihoa hoitaa pitää kuin vain sisäisesti. ihan kuten ihmisilläkin. En halua syyllistää eläinlääkäreitä, sillä kysymys on takuulla myös siitä, että ehkä heille ei sitä opeteta täällä Suomessa. Ja luontaisterapiathan ovat heidän mielestään aika huuhaata. Se on ihmeellistä, sillä kuitenkin koramaailmassa on esimerkkejä vaikka kuinka luonnonmukaisen hoidon hyvistä tuloksista, silloinkin kun eivät kemialliset lääkkeet ole helpotusta tuoneet. 
Messinen sai myös Atarax-nimistä lääkettä. No, on siitä jonkunverran hyötyä, mutta en oikein ole niin vakuuttunut. Lääke väsyttää Messistä jonkin verran ja niinpä puolitin annoksen. Mennään nyt muutama päivä tällä ja katsotaan sitten miten käy.
Messisellä on myös kertynyt hammaskiveä,joka joidetaan pois heti kun tästä jaloilleen päästään. Tuo toimenpide vaatii rauhoittamista ja sen vuoksi haluan hänet paremmin tasapainoon. Täytyy nyt vain rapsutella niitä itse pois sen minkä onnistuu saamaan. väline minulla siihen on, netistä tilattu, mutta yhtä hyvin käy kahvilusikan kärki. Ja noita suuta desinfioivia ainaita löytyy ihan eläinkaupoistakin. Allergian takia on kyllä syytä sitten lukea nekin etiketit kunnolla.


Niinalta sain sen yllättävän tiedon, jota kukaan ellu ei ole minulle kertonut. Kortisonia käytetään hillitsemään allergista reaktiota, kyllä näin on, sen tiedän. Sitä en tiennyt enkä ymmärtänyt, että se myös laajentaa esim keuhkojen tiehyitä ja verisuonistoa. Joten koira voi sitten hengittää ihan paremmalla kapasiteetilla sitä siitepölyä paremmin sisäänsä. Jolloin tietysti oireiden kiihtyessä annetaan pikkuisen lisää ja sitten taas.....no kyllähän tyhmempikin ymmärtää tuon ympyrän. Voi potkia itseäni persuuksiin, mutta en onnistu kumminkaan niin lujaa kuin olis tarpeen. Kortisonipurkkia ei kyllä tässä huushollissa enää aukaista kuin äärimmäisessä hädässä. Yriteään sitten pärjätä tuo Atarax takataskussa ja kaikki muut keinot etutaskussa. Totuushan on kumminkin paljolti myös siinä ruokavalion pitämisessä. Sori Messinen, tylsää tulee ja herkut vähissä, mutta terveytesi on pääasia.
Niinan koira oli tosi allerginen, Messinen vain murto-osan siitä, ja hän sai koiralleen kuitenkin ihan täyspitkän elämän omalla sinnikkyydellään tiedonhaussa. Katson, että hänen kokemuksessään on minulla oikein hyvä esimerkki yrittää päästä samaan. 


Olen tosi iloinen, kuinka nämä blogit ja facebook ovat tuoneet elämääni vertaistukea ja ihmisiä kokemuksineen. Tietoa on tullut paljon enemmän kuin elluilta konsaan. Arvostan silti ellujenkin työtä ja turvaan tottakai heidänkin apuunsa. Mutta en sokeana tai kyselemättä tai kyseenalaistamatta. Eli kohtelen heitä samoin kuin omia lääkäreitäni. Ja hyvän kun löydän, tarraan kiinni kuin se kuuluisa sika siihen limppuun.
Kiitos Niina ja kiitos HooPee, aarteeni koiramaailmassa. 


Että tämmöistä täällä nyt. katsotaan mihin päädytään. Tästä matkasta teen tietysti tähän blogiin matkakertomukset. Ja toivon ettei matkallemme niitä ojia ja muitakaan kiviä tai rotkoja osu. Ja että vielä vuosienkin kulutua voin aloittaa jutut sanomalla Messinen ja minä. Messinen, minun sieluni kumppani. Uskomattoman persoonallinen, viisas ja rakastava karvainen lapseni.4 kommenttia:

 1. Jaahas. Menin ihan sanattomaksi, vähäksi aikaa ja oikein piti nielaista pari kertaa. Vai on tähän tultu Essin niin hyvin sujuneessa arjessa. Kapuloita rattaisiin ja silloin on kyllä pakko hidastaa vauhtia ettei kärry kokonaan kaadu.
  Eläinlääkäri on onnenkauppaa, jos sattuu tietävä kohdalle, niin se on kuin aarteen olisi löytänyt. Taitaa olla ellien omasta kiinnostuksesta kiinni, riittääkö oma into perehtymiseen niihin kaikkiin tapauksiin, joita ei kyetä perusopetuksessa läpikäymään. Ilkeästi sanottuna olisi hyvä, jos jokaiselle eläinlääkärille sattuisi omaksi allerginen tai muulla tavalla sairas koira, niin ehkä mielenkiintoa löytyisi.
  Kaipaan eläinten hoitoon kokonaisvaltaista näkemystä, siis homeopaattista, luonnonmukaista ja myös koululääketiedettä, ei pitäisi sulkea mitään pois. Muualla maailmassa tuontapainen hoitokäytäntö on yleistä, niin ihmisten- kuin eläinlääkäreitten parissa.
  Vili sietää hyvin perunaa ja tykkääkin siitä. Keitän pienehköjä pottuja noin 40 minuuttia ja survon muusiksi haarukalla kuorineen päivineen. Toivottavasti Essikin tykästyy pottuihin ja aurinko alkaa taas paistamaan "risukasaan". Lykka till.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, tyrkättiin rattailta meitit, mutta onneksi ei ojaan pudottu sentään. Ja nyt näyttää tilanne taas paremmalta. Ja Essihän tykkää potusta maustettuna hippusella voita. Nam !!
   totta puhut ja viisaita päästelet taasen. Mistähän sitä löytäis ellun, jolla olisi tuo meidän toivoma näkemys. Sillä olen kyllä niin samoilla linjoilla kanssasi. Lisää luonnonmukaista hoitoa yhdistettynä koululääketieteeseen. Hitsi, minä suostuisin kokeilemaan vaikka kukkatippoja. Itseni kohdalla olenkin kokeillut hyvin tuloksin sitäkin hoitoa. Homeopatiasta olen myös saanut hyviä tuloksia itseni kanssa.
   Pitää kokeilla tuota kuorineenkin laittamista, kun vaan hyvin pesee. Hyvä vinkki, kiitos siitä.

   Poista
  2. Kiitos kannustavasta kommentistasi blogissani. Messinen-asiaan kommentoisin, että vuosien varrella on ollut pakko ruveta kriittiseksi ja epäillä myös "ellien" diagnooseja ja neuvoja.
   Meillä koirat syövät sitä, mitä kuvittelen koirien syövän, jos ne eläisivät vapaana luonnossa. No, karkulaiset voisivat tulla kertomaan:)! Liha-,sisäelin-, luu-, kasvis-, munamössön lisäksi meidän lauma saa Nutrolin-öljyä ja toistaiseksi tämä on toiminut.
   Iho on muodostunut alkusolusta ja ihossa on koko elimistömme. Jos maksa voi huonosti iho oireilee, jos psyyke voi huonosti, iho oireilee.. Jotta iho pysyy kunnossa, pitää hoitaa sisuskalut kuntoon. Sisuskaluista tärkein on vatsa. Vatsassa bakteerit tasapainoon maitohappobakteereilla, probiooteilla- koiralle pesemätön naudan maha on oiva oikeiden bakteereiden lähde. Haisee pahalle, mutta maistuu hyvälle- kaiketi :).
   No, meinasin ruveta paasaamaan tästä yhdestä lempiaiheestani.
   Tsemppiä ja kiitoksia.
   Tarja ja Tupla-Täplät

   Poista
  3. Eipä haittaa Tarja. Kaikki tieodonmurusetkin kelpaavat minulle. Sovellan niitä sitten sen mukaan minkä Messisen allergiat sallii. Sata kertaa olen mananut sitä, ettei Messinen nauta-allergisena pysty tuota naudanmahaa mutustelemaan. Olen niin paljon kuullut ja lukenutkin sen hyvyydestä suoliston tasapainossa.
   Meillä tuntuu olevan muutenkin sama sävel tuon muunkin suhteen. Olen itse aina ajatellut, että kiinalainen lääketiede on oivaltanut sen kropan fyysisen kokonaisuuden paremmin kuin länsimaat. Eli jos iho reagoi, voi syy olla tosiaan sisäelimien toiminnassa. Messisellä on onneksi iho hyvässä kunnossa. Kenties kiitos öljyjen. Ja niiden muiden hivenaineiden joita hän on saanut.
   Tuo kertomasi mössö onkin varmasti se tasapainoisin ja tervehdyttävin ruoka, jota voi koiralleen antaa. No, Messisen allergiat siinäkin vaikuttaa miten sitä voi rakentaa.
   Nyt meillä on yrityksien tie alkamassa, kunhan kroppa saadaan nollaantumaan ja tilanne tasaiseksi. Raakaa jauhelihaa Messinen nyt syö ja raejuustoa sekä tosi pitkään keitettyä perunaa. Katsotaan miten nyt sitten tämän vuoden kuluessa käy.
   Mielelläni otan vastaan ihan reseptejä tuosta mössöstä ja miten paljon sitä sitten koiralle päivässä annetaan. Ja saa kertoo ihan mitä ruokaseptejä koiralle vaan, kyllä katson sitten miten Messiselle soveltuu. Helpompi niin kuin että selostaisin kaiken mille hän on allerginen.
   Tsemppiä sinulle Tarja. Olen hengessä mukana ja vahvasti. Lähetän sinulle energiaa jotta jaksat vielä sen matkan, joka tuo karkulaiset kotiin luoksesi.

   Poista