sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Puutarhurin sunnuntai

Perennapenkki on kaivannut uudistusta jo pitemmän ajan. Ja työ on kyllä vielä kesken. Bambuaidat saavat häädön ja tialle tulee kivireunus. Yksi aidoista lähti tänään. Kun vetäisin sen ylös , huomasin sen olevan juurestaan ihan laho. Eipä ihme, että kallisteli sinne tänne.
Essi oli aina välillä terassilla tarkkailemassa mitä mami siellä puuhaa iskän kanssa. Ja sitten myös naapurin aidalla kuikuilemassa, miksi siellä kukaan ei ole ulkona, varsinkaan kissat. No naapurit ovat lomamatkallaan euroopassa ja Essi saa odotella Monsteria ja Ukkoa vielä pitkät viikot ennenkuin nämä hoidostaan kotiutuvat.


Bambuaidan myötä lähtivät myös kitukasvuiset kääpiövuorimännyt. Tilalle tuli kolme kääpiökasvuista pallotuijaa. Nyt näyttää muutenkin vähän vielä autiolta, mutta ehkäpä se tuosta, kun saavat vauhtia kasvulleen nämä ja ostan muutaman uudenkin perennän, kukkivia sellaisia, lisäksi.Kuunliljat olivat kasvaneet niin valtaviksi, että piti hiukan siirtää, jotta muutkin saisivat kasvualustaa itselleen. Vasemmassa nurkassa on pionipuska, johon on tulossa nuput ja myöhemmin sitten punaiset kukat. Komeat Hollannista tyttären tuomat tulppaanit ovat jo kukkineet omenapuun alla. Keltaisia olivat ja aivan ihania.
Smoin kukkii siskolta saatu orvokkipata täysillä ja myös alliumit ovat kukassa  Se on semmoinen pallomainen kukka, joku sipulin sukulainen.
                         


Essi on voinut nyt hyvin ja koko poppoo eli kolmikko on menossa kuun lopussa hammaskiven puhdistukseen. Muutenkin on yitetty nyt vaihtelevalla menestyksellä opettaa mitä suuhygienia on. Ja sen vannon, että se tulee kyllä käytännöksi arkeen kun tuo putsaus on tehty, sillä senverran hintavaa  on. Ja kyllä tuntuu pussissa, kun kolme koirulia sinne vie. Voin sanoa kyllä, että tuntui sekin kukkarossa kun juuri itse kävin. Käyn puolivuosittain ja aina sinne sen yli sata euroa saa pulittaa. Mutta siitä sentään saa jotain takaisin, koirien hampaiden hoidosta ei mitään. sitä ei korvaa edes vakuutus. Mutta hoidettava on ettei mitään ikävämpää tule.
Vatsa on pysynyt Essillä kunnossa perunan kanssa ja rapsutuksetkin ovat kunnossa kohtuullisesti. Ihan rapsuttamaton neiti ei ole, mutta verrattuna aiempiin sessioihin, ollaan nyt ihan kohtuu rapsutuksissa. allergialääkkeeksi menee nyt siitepölykautena eli kesän, Cetimaxia, joka on cetiritziiniä laktoosittomana. Ja sitten päivässä yksi tabletti sitä MSM:ää. Olen sitä muuten syönyt myös itse nyt enkä ole allergialääkkeitä tarvinnut. Edes nenäsuihkeita, Että kiitos Niina vinkistä.


Eipä tässä nyt tällä erää muuta. Isäntä huuteli kahville. Senverran tuli puuhasteltua puutarhassa, että kyllä maistuu nyt. Essiäkin auringossa makuu väsyttää, että piti siirtyä viileämpiin tiloihin makoilemaan.


Nämä kaikki kuvat on muuten otettu iPhonella. Että siksi eivät ihan ole yhtä hyviä kuin tuolla järjestelmäkameralla. Jonka kanssa kuvien ottaminen onkin tämän kesän opintoohjelmassa.

Palaillaan. Voikaa hyvin !!
                                              

3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää perennapenkki! Ü

  Meilläkin tehtiin tänään pikkuisen pihahommia tai no, mies teki enemmänkin. Itse totesin taas kerran, että en jaksa kovin kummoisia istutuksia laittaa. Mikäköhän siinä on, kun olen niin huono tuota pihaa hoitamaan? Laiskuus varmaan.. :D:D

  Ihanaa kuulla, että Messisen kutinat ja masu on pysyneet kunnossa - hyvä, hyvä! <3

  Aurinkoisia päiviä toivottelen teille sinne Essilään! ☼

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että Essi sietää perunaa, voisi olla toisinkin. Mitä Essiläinen saa perunan lisäksi? Gurmeeta, tietty...
  Nyt on erityisen runsasta ollut tuo siitepölyn määrä, kuulemma, joten todella mukavaa, että pärjäätte molemmat, Essi ja Liftari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi saa gourmeeta tieteskin. Äireen lellivauva kun on. Eli kalkkunan jauhelihaa raakana, keitettyä lohta, kananmunaa, kurkkua ja joskus pinen palasen tomaattia, raejuustoa. Oikeen herkkupäivänä tipahtaa perunaan myös ripaaus oivariinia. Banaania tulee myös joskus ja joskus pala omppua, jos neitille kelpaa. Neidin tietämättä näihin sitten ujutetaan ne allergialääkkeet ja se msm sekä vitämiiniliuos jossa on myös omegat.
   Semmoista täällä. Terveisiä Essiltä Vililään.

   Poista