keskiviikko 15. elokuuta 2012

Uutta ja samalla vanhaa

Tässä postauksessa puhellaan nyt sitten asioista, jotka on nyt koettuna uusia ja kumminkin vanhoja. Ja osa asioista on ennen koettuja, mutta nyt akuutiksi noussut aihe. Hmmm, mitähän tästäkin tulee.

Marseille-saippua, nestemäinen semmoinen, johon koukutin itteni varsin tehokkaasti. Kiitti vaan Ansku (kyl sä nyt vaan Ansku sitte oot, etten mee sekasin )!! aivan ihana saippua, joka totta Mooses, ei pese ihoa natisevan kuivaksi. Iholle jää ihanan tuoksun lisäksi tosi hyvä tunne, mistään ei kiristä. Ja ne tuoksut ! Essi tulee tuoksumaan ruusulle, se on päätetty. Itselläni on rautayrtti, josta en ennen tiennyt edes miltä semmoinen voi tuoksua. Monta muutakin ihanaa tuoksua on, mutta näillä meinasin aloittaa. Hiukan hintavalta tuntuu iso lasipullo, mutta hintaa edullistaa se, ettei sitä tarvitse holvata vaan pieni tippa riittää ihan uskomattoman pitkälle. Ja lasipulloon saa täyttöpullosta uutta sisältöä sitten halvemmalla. Ihana tuote. Ja atooppisella iholla testattu, hyväksi koettu.

Kikka kakkonen; pistäpäs sinne kankaisten puutarhahanskojesi alle kertakäyttöiset kumihanskat. Ei tule kynsien alukset tummiksi eikä muutakaan moskaa käsiin, joita nuo kankaiset hanskat päästää läpi. joo, tiedän olevan sellaisia osittain kumitettuja hanskoja. Vaan olenko sitten ostanut halpatuotteina niitä, kun eivät tahdo kestää. Puutarhassa möyriminen on kivaa, kun on varusteet. ei tarvii saada hepulia joka kerta kun käden yli juoksee joku paniikissa oleva ötökkä. Useimmiten hämähäkki ja voitte arvata kuka niitä kammoksuu. Hanskoista huolimatta.

Cani-crossing !! tytär koukuttui tähän asiaan keväällä ja on menestyksellisesti harrastanut sitä oman kuntonsa kohottamiseksi. Kyse on kaikessa yksinkertaisuudessaan vyöstä, johon kiinnitetään hihna jossa on joustokohta. Niin ja se toinen pää hihnasta sitten koiraan. Näitä tarvikkeita saa lemmikkiliikkeistä, ainakin Mustista ja mirristä. Vyö-hihna yhdistelmä vapauttaa kädet ja saat koko kropallasi ohjattua koiraa. Tytär juoksee kasi koiraa vyössään kiinni ja hyvin sujuu. itse olen vasta aloittelemassa enkä tosiaan aio juosta vaan patikoida. Tai sauvakävellä. Saa nyt sitten nähdä mitä Messinen siitä tykkää, kun on pikkuisen laiskemman laaqtuinen kuin tyttären koirat. Onnihan rakastaa juoksua.

Sitten se vaikein, entuudestaan jo tuttu asia, eli blogi-kinaajat. Näköjään heihin törmää blogissa kuin blogissa, kuten keskustelupalstoillakin. itse törmäsimme näihin besserwissereihin tiukun sairastuessa vakavasti. Siinä lensi loka ihan kasvattajalle asti, diagnooseja satoi pyytämättä niskaan raekuuron tavoin. Ja mikä ihmeellisintä minusta, vain ystävät ymmärsivät meidän tuskamme, besserwisserit eivät siitä välittäneet. emme olisi saaneet koko asiasta puhua julkisesti mitään, kun heidän mielestään lokasimme koko rodun maineen !! What ?? Koira oli sairas, se oli fakta. Me olimme kuolla huolesta, sekin oli fakta. Ja fakta oli sekin, että ne olivat omat blogimme, jossa murhetta purimme. No, Tiukulle löytyi apu ja oikea diagnoosikin ja jumalan kiitos, murusemme on terve nyt ja hyvissä voimissa.
Miksi puhun tästä nyt, johtuu siitä ettei vieläkään sovi arvostella= esittää omassa blogissa omaa mielipidettään jostain asiasta. ei edes niin yksinkertaisesta jutusta kuin koiran esineellistäminen. Joka sitten ei näköjään olekaan simppeli juttu.  Ihan tyhmyyttäni nyt sanon, tuli sitten millainen hyökyaalto tahansa, että on rajansa siinä mitä koirallesi teet. On raja olemassa järjen ja järjettömyyden välillä, epäselvää ja kiistanalaista onkin vain se, missä tuo raja kulkee. Pitääkö koiralla olla lakatut kynnet?? Ei  pidä, ei todellakaan. Pitääkö saada värjätä koiran turkki vaaleanpunaiseksi, jos se sopii asusteisiisi? Ei jumalauta, herää pahvi, en paremmin sano. Allerginen koira ja väriaine vo olla jopa kuolettava yhdistelmä ja muiden koirien koiralla se on vain yksinkertaisesti uskomattoman typerä temppu. siinä jos missä koiraa esineellistetään. Pitääkö koiralla olla  "koiravaunut", jossa sitä työnnetään kuin pientä lasta.?  No nyt mä kyllä jo kuolen nauruun. tai kuolisin nauruun ellei tää olis niin surullista. Joku todella myös hankkii tämmöiset. Pitääkö koirille pitää naamiasasukilpailuja?? Voi elämän kevät. Kuka koira on sellaista pyytänyt?? Kyllä se on ihmisen keksimää hömpötystä kaikki tyynni.  Minusta se ei edes ole huvittavaa eikä kivaa.  Mitä jos näytettäisiin sitä kädentaitoa ompeluhommissa vain pannoissa,valjaissa ja mantteleissa. Koira ei tarvitse päälleen nahkatakkia tai merkkifarkkuja. Ei todellakaan.
Koira voi olla rakastettu, huolehdittu ja perheenjäsen ilman kaikkea tätä hömppää. Eikä  se ole mikään puolustus tämmöisille jutuille, että se kesti vain hetken kun asua oli koiran päällä. Siinä kohtaa kiraa on jo pakotettu sille epämiellyttävään asiaan. Tiedän ettei ellun luonakaan kaikki asiat koiraa miellytä eivätkä tunnu kivoilta. Mutta ero onkin minusta siinä, että ellun luona (=eläinlääkäri) kyse on koiran terveydestä ja hyvinvoinnista. Siinä  se vissi ero.
Arrrrghhh ja murrrghh tätä asiaa. Kyllä se on sillä tavalla, että käytöstavat pitää olla täälläkin. Jokaisen blogi on oma, kuin päiväkirja melkeinpä, jota sallii toisten katsovan. Minä itse olen tutustunut muitten blogeihin, kun olen hakenut vertaistukea allergisen koran hoitoon. Ja smalla aikaa myöten valokoima on sitten laajentunut muihinkin asioihin. Ja jos en omassa blogisani halua kommenteiksi sitä loskaa, jota Tiukun myötä tuli, se on minun oikeuteni poistaa se sieltä. Ei se ole mitään "ken on leikkiin ryhtynyt sen kestäköön"- juttua. Sanavapautta harjoittakoon lokamaisesti sitten omassa blogisaan jos haluaa semmoinen olla. itse asiassa sananvapautta voi harjoittaa jokainen omassa blogissaan, mutta syytä on aina muistaa, että jos sitä vapautta kohdistaa ihan nimeltä mainittuun henkilöön esimerkiksi, niin siihen on sitten laissa määritelty ne rajat mitä ja miten paljon voi sanoa. Ainakin jos ei ole todisteita omille väittämille.
Blogistaniassa on hyvä muistaa, että toisen tekstiä lukiessa et kuule äänenpainoja, et välttämättä ymmärrä toisen huumoria. Ja jos kesken kaiken hyppäät toisen tekstiin, et välttämättä hoksaa mistä siinä oikein on kyse. Maailmassa on aloitettu kokonaisia sotia sen vuoksi, ettei ole suotu toiselle vapautta olla jotain mieltä, uskonsodat suurimpina. Eikö voitaisi nyt sopia , että täällä blogistaniassa saamme pitää mielipiteemme ilman  "sotia". Kun se on niin yksinkertainen se ratkaisu. Jos et pidä blogin tekstistä etkä kirjoittajan aatoksista, ÄLÄ LUE ENÄÄ !!! Kas, blogeja on niin valtava määrä, että varmasti löydät mieleisesi.
Täälä vuodtuksella ei nyt ole tarkoitus hangata ketään vastakarvaan. Eikä olla virallisesti oikeassa. Sellaista asiaa kuin absoluuttinen totuus ei ole olemassakaan. On vain mielipiteitä. ja nekin voi todentotta ottaa ihan rauhallisesti. Tuo arrghh ja murrrghh tekstissäni oli siis ihan vain tyylikeino. En ole pätkääkään vihainen.  En tästä asiasta.

Ja sitten se taulujuttu. karseen miettimisen jälkeen laitan siitä nyt kuvan tähän. Olen itseni pahin piiskaaja ja arvostelija= en siis ole tähän tyytyväinen. Mutta tämmöinen siitä ny kumminkin tuli. Ja mielessä on tämän sarjan seuraava taulu. juu, en ole Picasso enkä Helenkään. Jos olisin, olisinkin ihan muualla kuin täällä. No, tekemisen pää on saatu auki, ehkä se tästä......tai sitten ei. Ajan saa kumminkin kulumaan.
Tuo pini valkohuivinen, sininen pikku-piika on oma luomukseni, jo kymmenissä tauluissa seikkaillut . Alter ego, kenties. mutta monien juttujen tulkkina kyllä ollut jo kauan. Tuotesuojattu juttu siis, ei saa kopioida. minulla on suunnitelmia hänen varalleen, ja vaikka eivät toteutuisikaan , hän on minun luomani juttu. Kovin rakas ja läheinen sellainen.

                     
Palaillaan. Ja toivottavasti ei kenekään päreet pala noista mielipiteistäni. seison kumminkin sanojeni takana. 

7 kommenttia:

 1. Pakko päästä edes lyhyesti kommentoimaan kiireessä. Kyllä myös bloginpitäjän pitää pystyä katsomaan peiliin, jos tulee kirjoitettua tekstiä, joka saa aikaan ryöpyn eriäviä, suutahtaneita kommentteja, niin myös omassa esitystavassa ja sananvalinnassa saattaa olla syytä.
  Eli bloggaajan täytyy todella seistä sanojensa takana, pyytää anteeksi, pahoitella, jos on tuottanut pahaa mieltä ja selittää paremmin, jos on väärinkäsityksistä kyse. Pahinta, mitä bloggaaja voi tehdä, on poistaa ärsytystä aiheuttanut alkuperäinen tekstinsä, se on jo raukkamaista. Siinä kaadetaan p-lasti kommentoijien niskaan, omaa osuuttaan pitää myös osata miettiä, vaikka eihän se kivaa ole huomata olleensa hiukan tökerö omassa postauksessaan.
  Itse yritän sanoa asiat mahdollisimman lievästi, sovitellen, tähän asti on onnistanut, ei ole kukaan törkeyksiä ladellut. Miten se menikään "sitä saa, mitä tilaa"...
  Oli niin pitkä postaus tuo tämänpäiväinen, palailen jatkamaan muista aiheista myöhemmin.

  VastaaPoista
 2. Tässä jatko-osa. Luin eräästä blogista http://ansqonihq.blogspot.fi/2012/08/paras-keksinto-ikina.html tuollaisesta juoksuvyöstä, tarkoitatkohan samanlaista? Se on hieno keksintö kyllä. Kokeilin sellaista silloin kun meillä oli kaksi lapinkoiraa ja ne kyllä saivat minut horjumaan kaatumiseen saakka... Eli olen liian huteraa tekoa, ehkä Vili justjajust sopisi "juoksu"kaveriksi, Vilin ja meidän meno olisivat enemmänkin matelua. Kerro, miten sujuu juoksut!
  Minulla on ostoslistalla tuo Marseille-pesuaine, samasta lähteestä bongattu, käytän vaan entiset ensin pois, hyviä kun ovat nekin. Oletko varma, että Essi tykkää tuoksua ruusulta? Ei kai siinä vaan ole voimakas tuoksu, ajattelin koiran hyvää hajuaistia ja sitä miten muut koirat suhtautuvat ruusulta tuoksuvaan Essiin?
  Sitten tuo tadeteos! Tekisinkö taidetta ymmärtämättömänä ihmisenä sielunanalyysin taiteilijasta? Tämä ei siis ole tosissaan otettava juttu, ihan hupia vaan.
  'Voimakas, palavasieluinen taiteilijatar, hieman salaperäinen, tuntee kaihoisan asian sydämessään. Liekö syy kesän tai loman loppuminen, ikävä, joka on kohdattava? Kuvan värit kertovat tyylipuhtauden tajusta, rohkeudesta ja voimakkaasta tempperamentistä.'
  Ja Essihän se siellä helmoissa pyörii, sininen mekko yllään ja valkea huivi päässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilaav juu HooPee <3<3 Sua on kyllä siis niin pakko rakastaa. Vitsi, mikä analyysi. Ihan huikea. En mä osaa sitä edes kumota millään. Paitsi ehkä Essin osalta.....ja toisaalta. Onhan Essi mun sieluni kaveri, että siihen kattoen osuu analyysi paikalleen.

   tuossa ensimmäisessä osiossa olet kyllä oikeassa siinä, ettei pitäisi poistaa tekemäänsä tekstiä. Minäkään en ole sitä tehnyt, enkä tee. että jos nyt joku sitten hernukan vetelee sinne sieraimiinsa, niin ei voi mitään. yritin olla tasapuolinen, edes jollain tavalla. Mutta totuushan jonkinmoinen on sekin, ettei näin tunteita kiihdyttävästä aiheesta voi eikä osaakaan olla tasapuolinen.
   Ymmärtämystä sen sijaan saisi olla bloginkirjoittajaa kohtaan eli vetää henkeä ennenkuin ärjähtelee kenenkään blogeihin kommenttiosastolle.
   Ystävälläni on down-lapsi ja hän on avoimena ihmisenä kyllä joutunut kokemaan sitä kinaamisosastoa ja näiden besserwissereiden neuvontaosiota ihan järkyttävillä tavoilla. Mutta hän on kyllä sen kestänyt, ei ole tekstejään poistanut vaan on oikea leijonaäiti puolustaessaan omaa lastaan ja arkea hänen kanssaan. Jos olisi mulla hattu, sen korkealle nostaisin kunnioituksesta hänelle.
   mielipiteitä saa olla, joskus eriävät mielipiteet suorastaan avaavat silmät näkemään asiat uudella tavalla. koskaan ei ole liian vanha oppimaan. Ja vaikka ei sitä toisen mielipidettä kannattaisikaan, sille voi antaa sijaa. en tosiaankaan ajattele olevani oikeassa kenties missään, mutta mielipiteitä minulla on. ja joistain kyllä pidän kiinnikin kuin se possu siitä limpusta. ja samalla kuitenkin suon sen oikeuden toiselle olla eri mieltä.
   Oikeassa olet siinä, että sanamuodot ja tyylin voi postauksesta aina tarkistaa enen julkaisua. Ja pitääkin tarkistaa. Mutta sitä mieltä olen, että kirjoittaa saa omalla tyylillä haluamistaan aiheista omassa blogissa.
   Jos törkeyksiä alkaa sinne kommenttiosastoon tippua, on oikeus poistaa ne sieltä. sitä omaa postaustaan on turha poistaa, jos vakaasti on sitä mieltä jostain. jokainen bloggaaja hallitsee kommenttiosastoaan. tätä mieltä olen.
   Minä en ketään halua suututtaa tieten tahtoen, mutta aion olla oma itseni ja omaa blogiani pitää omalla tyylilläni.
   Olet rakas, HooPee. Kiitos mielipiteistäsi.
   Niin ja terkkuja Vilille.

   Poista
 3. Hitsi jo, se Marseille on kyllä todella koukuttavaa tavaraa. Taidankin tehdä piakkoin postauksen aiheesta ja kertoa siinä, mihin kaikkeen sitä käytän. Tiedätkin, että se on auttanut todella paljon atooppisen ihoni kanssa.

  Tuo teihin kohdistunut hyökkäys silloin Tiukun sairastaessa on jotain aivan kamalaa! Julmaa ja käsittämätöntä! Kyllä me ihmiset osataan olla inhottavia! :(((

  Olen viime päivinä miettinyt (kuinka yllättää) paljon nettietikettiä, sananvaputta ja eriäviä mielipiteitä. Olen suuri rehellisyyden kannattaja. En pidä mielistelystä enkä hymistelystä. En silti pidä myöskään henkilökohtaisuuksiin menemisestä, totuuden vääristelystä, enkä saman asian loputtomasta jankkaamisesta.

  Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että oma blogi on kuin päiväkirja. Siinä pitäisi mielestäni saada sanoa jotakuinkin mitä itse haluaa. Mielestäni ei silti ole sopivaa lainata blogiinsa ilman lupaa osia toisen yksityisen ihmisen tekstistä. Vain kokonaisesta kirjoituksesta lukija pystyy puolueettomasti itse päättämään, mitä kirjoittaja on tarkoittanut. Pienistä pätkistä tekstiä taas voi saada hyvinkin erilaisen kuvan alkuperäisen kirjoittajan ajatuksista.

  Siitäkin olen kanssasi samaa mieltä, että omalle blogille saa tehdä mitä haluaa. Tekstejä voi editoida, poistaa, laittaa koko blogin kiinni, yms. Toki on kohteliasta lukijoita kohtaan kertoa, jos niin on tehnyt, mutta mitään velvollisuutta siihenkään ei tietenkään ole. Lukijat sitten päättävät, haluavatko lukea ko. blogia vai valita alati kasvavasta joukosta jonkin toisen blogin luettavakseen.

  Tuo sinun taulusi on aivan mielettömän upea, WAU!! Mitkä värit ja tunnelma! Ymmärrän kyllä sinänsä itsensä ruoskimisen, mutta sanon silti, että sille ei tässä tapauksessa kyllä ole tarvetta!

  Terkkuja kovasti teille kaikille ja Essi-söpöliinille suukkoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juku, siis toisen tekstin kopioiminen jonnekin, ihan mihin tahansa, on tekijänoikeusrikos jos sen tekee lupaa kysymättä. Et voi lainata kuvaa toisen blogista, et tekstipätkiä kysymättä ensin.
   kyl sää Ansku taas niin oot samis, mut onko se ihme kun ollaan sieltä Samislandiasta kotosin :).
   Se onkin aikas hauska juttu, että blogikommentoiminen on kaikille selvä juttu (melkein) , mutta blogirauha ei. Vitsi, mitäs teet.Et oikeesti muuta, kuin just mitä haluat oman blogisi suhteen. Ja piste.

   Eiku siirryskellään etiäpäin, kun kummiskin on niin paljon kivaa ja järjellisen tähdellistäkin postattavaa. Niinkun nyt juur toi "Mihin kaikkeen käytän upeaa Marseille-saippuaa". Kiitos jo etukäteen. Jään kyttäämään milloin se tulee.
   Terkut sinne täältä Essilästä.

   Poista
  2. Tietääkseni toisen blogista voi lainata tekstiä, kuten mistä tahansa muustakin julkaistusta tekstistä, jos lähde mainitaan. Kenenkään blogia ei kuitenkaan saa kokonaan kopioida.

   Poista
  3. Olen toimittanut henkilöstölehteä yli kymmenen vuotta ja sen myötä törmasimme aina näihin copywright-asioihin. Ja niin se vaan on, ettei kuvaa eikä tekstiä saa lainata sitaatina ilman lupaa. Ja aina pitää se lähde mainita tottakai.
   kuka sitten lienee tuon lain joskus luonut , en tiedä. Toisaalta hyvä ja suojaa yksityisyyttä ja toisaalta hmmm. Se on sitten eri asia jos vain kertoo omin sanoin, mitä jostain on lukenut. Mutta enpä tiedä onko se sitten muka parempi vaihtoehto.
   Nää on näitä juttuja. Aina yhtä kimurantteja.

   Poista