keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kysymyksiä :)

Haaste tuli joten eipä muuta kuin siihen vastaamaan.
1. Kuinka monta koiraa sinulla on ollut elämäsi aikana? Minkä rotuisia?
Minulla on ollut kolme koiraa ennen Messistä. Ihan ensimmäinen oli karkeakarvainen saksanseisoja uros, aivan upea koira joka eli 13v. ennenkuin siirtyi autuaammille tasangoille. Seuraava koirani oli enemmän ehkä vanhempieni kumminkin. Rodultaan hän oli englannin springerspanieli ja narttu. Ihana koira sekin, joka kuitenkin sitten menehtyi kohtutulehdukseen. Tästä asiasta jäi melkoinen kammo tuota sairautta kohtaan. Ja sitten tuli se yksi elämäni koirista, karkeakarvainen mäyräkoirapoika Rape. Hän ilahdutti elämääni 14,5 vuotta ja olin kuolla surusta luopuessani hänestä. Rapen jälkeen huusholliin saapui sitten tuo sydämeni kuningatar (juuri kun luulin ettei niin voi koskaan enää käydä) Essi Messinen, parsonrussellinterrierityttö.

2. Mitä olet oppinut koiraltasi/koiriltasi?
Nöyryyttä , rakkautta ja eläinsuojelua sekä kestävää huumorintajua. Ehkä  rakkaudesta koiriini, minusta tuli myös kasvissyöjä. Eettinen ajattelutapa juurtui minuun ihan vaivihkaa ja alkoi yököttää lihan syönti. Eipä sillä, että jonkinasteinen viherpiperoisuus hiipi muutenkin nahan alle. Tyttäreni on sen vienyt pitemmälle kuin minä. Hänen esimerkkinsä kyllä inspiroi myös minua. Monessa muussakin asiassa. Olen hänestä todella ylpeä äitinä.

3. Miten nykyinen koirasi on saanut nimensä?
Essi on saanut nimensä.......jostain. Ehkä eniten oikeasta nimestään Esmeralda. Ja jotenkin vain Essi istui hänen pörröiseen naamaansa ja muutenkin hänen luonteeseensa.

4. Onko koirallasi lempinimiä? Minkälaisia?
Essi on ehdottomasti eniten Messinen, joka sekin tuli tosi luontevasti laulun kera. Laulu menee sanoiltaan ; Essi Messinen, tosi suloinen. Essi Messinen , ihan pörröinen jne jne. Laulua voi jatkaa niin pitään kuin riittää nimityksiä. Messinen on myös pupuliini,pörrökani ja mussukka sekä Esmukka.

5. Otatko koiran usein mukaan, jos menet kyläilemään?
Essi on mukana kaikkialla, paitsi kauppareissuilla ja muutenkaan häntä ei sellaisiin tilaisuuksiin viedä, joissa se on kiellettyä. Systerin luoksekaan en häntä ota, koska systerin kissa saisi hjärtslaakin. mutta muihin paikkoihin kyllä. Ja jos hän ei ole tervetullut mukaan, en mene ollenkaan. Niin suuri osa hän on perhettämme. Jos hän ei kelpaa mukaan, emme kelpaa sitten mekään. Ja piste. Nih !!

6. Mikä on koirasi lempipaikka kotona?
Messinen rakastaa omaa koppaansa (kuljetushäkkiä joka ei siinä käytössä ole ollut hänellä koskaan. höh.), se on hänen oma yksiönsä. Nykyisin hänellä on Tiukun ja onnin iso koppa, jonne hän voi vetäytyä ihan takaosaan pienelle kerälle. Mutta useimmin hän makoilee ihan siinä suulla , josta on hyvät näköalat.


Toinen lempipaikka on yläkerran oma sänky sekä meidän sänkymme, joka on joka päivä myllätty kotiin tullessa.

7. "Katsooko" koirasi televisiota? 

               Essi katsoo hyvin harvoin. Onni sensijaan usein ja valikoiden


8. Oletko harkinnut toisen/useamman koiran ottamista?
Olen. Ja olikin toinen koira Essin lisäksi, vaan eivät tulleetkaan toimeen ja niin jouduin Armista luopumaan. Se raastoi sydämeni sen verran rikki etten ole toistaiseksi uskaltanut toistaa tätä kuviota. Ja meillähän on olleet Tiuku ja Onni pitempiäkin aikoja hoidossa. Se lauma pysyy hyvin kasassa ja tulee toimeen toistensa kanssa.

9. Oletko aina ollut koiraihminen? 
Olen. siis ihan aina. Voimakkaammin siitä lähtien kun isäni ja äitini väsyttämiseksi aloin raahata kotiin kirjastosta loputtomasti koirakirjoja saadakseni oman koiran. Sehän sitten tunnetusti tuotti tulosta. Unohdan kaiken muun ympärilläni koirien kanssa, niin syvästi pystyn vaipumaan jonkinmoiseen euforiaan heidän läsnäolostaan.

10. Mikä on/on ollut haastavinta koiran omistamisessa?
tuota en osaa sanoa oikeesti. Saada pysymään hänet terveenä?? Se on Messisen kohdalla allergioiden vuoksi ollut ehkä haasteellisinta. Muutenhan se saattaisi olla vastuun kantaminen hänestä myös. Torjua koiravihaajat ?? Joihin en kyllä ole sillä tavalla törmännyt vielä ja toivon mukaan en törmääkään. Saattaisivat osata kaivaa minusta myös sen pedon esille. Enkä halua tavata sitäkään.

11. Osaako koirasi "temppuja"? Minkälaisia?
Essi osaa istua, mennä makuulle , antaa tassua, heittää ylävitosen, peruuttaa, pitää paikan, pelata koirien pelejä, hakea ja tuoda esineitä takaisin. Etsiä piilotettuja tavaroita (= nami), sanoa kovan sanan (=haukahdus). Nuo alkupään jutut toimii myös sanallisten käskyjen lisäksi käsimerkeillä. Käsimerkeistä on hyötyä myös maastossa, kun koira on etäänpänä.


Tässä nämä vastaukset. En haasta ketään erityisesti, mutta mieluusti saa kopioida nää kysymykset ja vastailla niihin. En rupea keksimään uusia, sillä minusta nämä ovat ihan kivoja kysymyksiä ja samojen kysymysten kierrättämisellä saa vastauksia toisilta samoihin asioihin ja mukavaa tietoa toisista ja heidän koiranelämästään. Hyviä kysymyksiä Anskulta, mitäs niitä muuttamaan.
Ja nyt eikun muokkaamaan sitä varsinaista tulevaa postausta. Sitä muokataankin jo hartaasti, onhan se minulle tärkeästä jutusta kyse siinä.
Palaillaan.

3 kommenttia:

 1. Ihana Sinä, kun viitsit vastailla meitin kyssäreihin ja hyvin vastasitkin! <3

  Terkkuja sinne ja puss o. kram! <3

  VastaaPoista
 2. Kivoja kysymyksiä ja kattavia vastauksia, mikäs sen mukavampaa. Tuli kurkattua taas hiukan syvemmälle niin Essin kuin emännänkin sielunmaailmaan... Ihan kivaa ♥

  VastaaPoista
 3. Saattavat hyvinkin olla noita, tosin meillä noi tehtiin vaniljalla ja kardemummalla...

  http://maifuud.blogspot.fi/2012/03/wienerpullat-kummitadin-reseptilla.html

  VastaaPoista