keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Valjaat

Vähän arkipäivää välillä noiden tärkeiden asioiden lomaan.

Kolmikko sai viikonlopulla uudet valjaat. Malliltaan valjaat on Y-valjaiden tyyliset, Ratian malliston valjaat. Etsimme pehmustetumpia valjaita ja niin sitä sitten marssittiin sisälle liikkeeseen kolmikon kanssa, joka huumaantui heti ruokien ja makupalojen tuoksusta.
Minulla oli ihan liian paksu takki päällä. Eipä ihme, että hiki valui pelkästä seisomisewsta. Työn teki myyjä , joka leperrellen sovitteli valjaat Ensin Onnin päälle, sitten Tiukn ja lopuksi Essin. Essillekin tukli sitten ostettua uudet, kun totesimme kaikki, että ne päällä olleet valjaat tulivat liiaksi kainaloon. Tiuku ja Onni saivat siinä rytäkässä sitten myös Hurtan sademanttelit, Essillä kun on jo omansa. Kyllä nyt kelpaa ulkoilla.Essi on kuvassa muuten pönäkämmän näköinen kuin luonnossa. En tiedä johtuuko se kuvakulmasta vai pörrökarvasta. Sorry muru.

Meilläpäin kasvaa aidoissa sieniä.


No ei kasva. Joku oli nostanut tämän valtavan sienen tuohon ja siitä oli ssitten pakko ottaa kuva. Melkoinen jötikkä.


Olen tuohon sivuun linkkeihin laittanut noita koirasivustoja, joista löydät rescue-koirista adoptoitavia, kummikoiria, kummitarhoja  tai kampanjoita jotka ehkä sopivat sinulle avustuskohteiksi. Jos siis haluat avustaa. Se on vapaaehtoista vaikka minä nyt asiasta innostuneena ja sen sydämen asiaksi kokevana siitä hölpötänkin. 
Kuten sanottu aiemminkin, jokainen joka pitää omasta rekustaan hyvää huolta, on hyvä ihminen ja tekee joka päivä hyvän teon. itse koen, että minulta riittää vielä ylimääräistä jollekin onnettomalle, jolla ei ole tätä maata ja sen lainsäädäntöä turvanaan samalla tavalla.

Mutta jatketaan ja palaillaan.
Mukavaa viikkoa teille kaikille

Puss & kram, kuten isäni aina tapasi sanoa.                          
                   

4 kommenttia:

 1. Minua jäi kiinnostamaan nuo valjaat. En oikein ymmärrä, kun kauppiaan sivuilla on ohje, että mitta otetaan päästä. Siinä olevassa kuvassa on todellakin kaulanmukainen valjas ja teidän kolmikolla on kaula-aukot paljon avarammat. Ottiko se myyjä mittoja päänympäryksestä?
  Uskaltaakohan noita ollenkaan tilata, jos koko onkin susi?
  http://kauppa.hauboksi.fi/product/2835/ratia-y-valjaat-koot-30-ja-35cm/
  Puss&kram kolmikolle + liftarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ottanu mitään mittoja. Sovitteli vaan päälle ja sääteli vartalonympäryshihnaa. Ei mulle oo koskaan tullu vastaan tuota päänympäryksen mittaamista.
   Vili ja Essi taitaa olla aika samoissa painoissa. Katon mikä kokonumero on Essin valjaissa ja laitan sulle meiliä. Onni painaa n. 10kg ja muistaakseni koko oli 40.
   Näis valjaiss tulee toi kaula-aukko niin pehmeesti tuohon "hartioille" ettei kurkkua kurista ja ymäryshihna on senverran topakasti , että just mahtuu sormi alle. Ei luisu kävellessä sivulle ja pysyy jämäkästi päällä. Koirat on ite tykänneet, jopa niin ettei yhtään pistetä hanttiin näiden pukemista.
   Täytyy tutustua tuohon linkkiin.
   Halit sinnekin

   Poista
 2. Kyllä teidän kelpaa ulkoilla! Aivan ihana toi kummikoira ja koko asia, sanat ei riitä kertomaan, mutta kyynelhän siinä nousee silmäkulmaan, ihan vaan onnesta. Oot ihana <3

  VastaaPoista
 3. Jimi tarvitsisi myös valjaat, jotka ei mene niin kainaloon, joten näitä meidänkin täytyy käydä kokeilemassa.

  Ihana kolmikko <3

  VastaaPoista