tiistai 19. maaliskuuta 2013

Mää mittää kerjää !!!
Anna ny ! Anna edes vähäsen !! Mä tuijotan sua niin kauan, että annat......Täh, ei saa kerjätä !!! Mitä ?? Enste opetat istumaan ja anna tassua joo. Pistä "high five" niin. Mee maahan ja nouse ylös. Kaikki ossaan tehdä ja teenkin. Kunhan pyydetään. Ja ny ei saa kerjätä.

Mää en kato sua, pidä vaa leipäs. Jos tahot kerran , että mää kualen nälkään,nih !!!


Kerjäämisen ja ns. ei-kerjäämisen ja kerjäämisen etäältä mestari Essi Messinen. Syyllistäminen on painokasta ja välillä tehoavaakin. Onhan se selvä, että jos viiteen minuuttiin ei ole mitään saanut niin vatsassa on parsonin mentävä kolo.

Näytäpä pala kalkkunaa tai juustoa niin neiti tekee kaikki temput mitä ikinä osaa ja vaikka nauhana, kunhan vaan palkkio tipahtaa suuhun. Ja jos Tiuku ja Onni ovat paikalla, he tekevät samat temput myös kalkkunan toivossa.

Että pidä siinä sitten naama peruslukemilla.

Palaillaan. Puss och kram !! Rekuille isot halit.9 kommenttia:

 1. Ihana Essi ♥

  Meillä on taas opeteltu ruokailutavoille, mummin lellihoidossa saa aina parempaa tilalle, jos jättää syömättä. Mammalla on taas tiukka linja, kun se ei tykkää heittää ruokia pois. Ne kuuluis niinku syödä.

  Suloisuudelle rapsuja ja emännälle halit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä varsinaisen ruokakuppinsa Messinen saa vain ja ainoastaan odottamalla kutsua syömään. Tämä tapa on omaksuttu silmällä pitäen koko koplan läsnäoloajat.
   Kupin saa vain kauniisti odottamalla muualla kuin keittiössä ja sitten pitää istua eikä siihen kosketa ennen kuin kuuluu "ole hyvä". Sitten on lupa syödä.
   Mutta muulloin Messinen harrastaa tuota kerjuuta ellen komenna pois. Nämä kuvat olivat tältä aamulta.
   Terkkuja sinnekin ja Jimpsunkokoinen hali Jimpsulle ja sulle hippasen isompi. Semmonen sulle sopivan kokoinen ja lämpönen.

   Poista
 2. Heh, Vili kerjää myös, mutta lopettaa sen heti, kun sanotaan "loppu", poika lähtee samantien pois. Ihmeellistä. Entinen lapinkoirani Niilo oli myös tuollainen "temput nauhana" ja toistona aina kun halusi jotain ylimääräistä. Hauskoja tapauksia, nuo koirat, syyttömiä, temppujen uhreja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä Messinenkin lähtee, kun käskee pois. Mutta se loukkaantumisen ilme on näkemisen arvoinen. Eikä tieteskään semmonen äitee heti anteeksi saa. Jos oikeen paha paikka sattuu, ei pitkään aikaan.
   Tää on tätä parsonin kanssa. Aina pitää olla yhden askeleen edempänä kuin hän ja lepsuppa kerran tiukasta linjasta niin sen hän kyllä muistaa. Eikä anna sinunkaan unohtaa :)

   Mutta ihania yhtä kaikki ovat kaikki nämä karvanaperot.
   Terkkuja Vilille.

   Poista
 3. Me taijetaan muuttaa teille, kerjäämään. Sä osaat vissiin ison repertuaarin temppuja? Näytätkin kyl niin täräkältä typyltä, jolta kaikki onnistuu. Tykätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisitteki tulla, olis niinku semmone ylivalta sitte. Meinaan et tehokkaampaa ku kolme nassua kyttää tiukasti ja sitte toi äippä ei osaa yhtää vastustaa mäykkyi. Se o iha löpsö niitten kans. Teil vois olla hyvät mahikset ssada vaiks mitä.
   Pakko täs on ollu opetella kaikkee. Et pysyy niinku ruuassa ja kehutaa. Ei niis tempuis mitää sen ihmeellisemppä ol. Mut toi Pirisjoen Tiina vast oikke taikuri on. Sen poppoo ossa vaik mitä tempui. Ja ajatelkaas, se illal sanoo et ny siivotaa, ni koko lauma korja lelus lattioilt koppaan. Siis wau !!! Se Kleni o ollu telkkariski näyttelemäs siin lehmävuas-sarjas. Et mittän semmost en ossa.

   Määki tykkään teist...hihihiiii. Ei kerrota kellekkään.
   terkuin Essi

   Poista
 4. Voi apua, Essi näyttää noissa kuvissa ihan pennulle, iiks! Varsinkin tossa ekassa. <3

  Meiltä löytyy myös eräs Rilla-niminen kerjuri.. Toki pitkulakin kerjää, mutta on sen verran laiska, että kerjääkin laiskemmin. :D:D Tosin miehen edessä kerjäävät paljon useammin tietäen, että sieltä "tippuu" helposti makupaloja. Minähän olen taas niin niuho, että en paljon makupaloja jakele. ;D

  Ihana postaus! <3

  Sinne myös, puss&kram ja Messiselle suukkoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi osaa ton viattomalta näyttämisen ja sen takia näyttää niin pennulta. Kuva on otettu vähän yläviistösta niin näyttää typy muutenkin pieneltä ja suloiselta.
   Rilla-kerjuri !!! Ei voi olla totta. Nälkäinen vaan ;) meidän mäykkypoika osasi myös kerjäämisen jalon taidon. Joten mä alan kyllä epäillä jo itseäni. Se onkin varmaan asia jonka olen tainnut itse saada aikaan. Tai hmmmmmm, kyllä siinä koirunkin taitoja tarvitaan.
   Iso hali sinnekin muiskujen kera.

   Poista
 5. Ekassa kuvassa on niiiiin tuttu ilme. Meillä Nemo pitää samanlaista ja tärisee ja näyttää oikein kärsivältä. Kyllä ne osaa :D

  Huomasin muuten, että mulle tuli tän päivän blogitekstiin sama otsikko, kun sulla edellisessä postauksessa, sorry ei ollut tarkoitus matkia :)

  VastaaPoista