torstai 16. toukokuuta 2013

Kevät toi........

Kevät toi kukkalaudat pihamaalle. Aiemmin jo kirjoitinkin vapun ajanvietteestä, kuinka uudistimme pihaa. Ja siitä se sitten lähti. Siitä lapasesta.

Varsinaisesti näiden suurin tarkoitus on estää "suhosten" alias siilien tulo pihalle. Kukat ovat olevinaan päivänkakkaroita.

_Ja Essin piti tietysti suorittaa tarkistus


Ja puutarhurinaapuri lahjoitti laatikollisen keltavalkoisia, ihanasti tuoksuvia narsisseja.

Kevät on siis oikein hyvässä alussa nyt. Pihalle on tulossa vielä Budha-patsas ja sen taakse myös vihreä lauta, johon tuleekin sitten mystisiä merkkejä. Minähän en kuulu kirkoon ja elämänkatsomukseni on lähempänä budhismia kuin mitään muuta. Olen muutenkin kiinnostunut itämaisesta filosofiasta, Zen on kiinnostavat asia. Tai Chi aivan ihana liikuntamuoto, joka tuo myös kaikissa kauniissa liikkeissään mielenrauhaa. Jos nyt tohdin ja miksi en, aion verestää niitä taitojani pihamaalla aamuisin. Tai illanpimeydessä.

Pihalle saattaa myös ilmestyä joitain pieniä kivisiä leppäkerttuja, pupusia tms. maalattuina kiveen. Kunhan en innostu liikaa. Ja kaiverrushärpäkekin odottelee tekemistä. Sain sen joululhjaksi vaan enpäs ole vielä kokeillut.

Isäntä kuntoutuu mukavasti. Elämäntavat ovat muuttuneet  ja toivottavasti entisiin ei enää palata, sillä sen verran hyvä olo on tästä tullut. Ja kummaltakin myös painoa pudonnut . Ei mitään valtavaa määrää, mutta suunta on oikea ja itselläni ainakin on jotenkin energisempi olo. Saattaa se johtua monesta muustakin asiasta tuo energia. Kuten esimerkiksi siitä, että se peevelin talvi lopultakin hellitti.

Messinenkin on selvinnyt keväisestä korva- ja silmätulehduksestaan. Ja lääkekuurin jälkeen palattiin entiseen malliin. Eli kosteustippoja silmiin, allergialääkitys päälle, nassun ja tassun pyyhintä lenkin jälkeen. Pitkän tauon jälkeen Messinen on myös nyt saanut Ziwi Peakin peuraa ja että likka mässyttää ja nuolee kuppiaan. Siis maistuu hyvälle. Seuraavaksi meillä tyhjennetään pikkupakastinkaappia, jotta saadaan sinne muschin kalkkunaa ja lohta neidille sapuskaksi. Kyl tää siis tästä.

Tänä keväänä sain myös vihdoin läpi taloyhtiön yhtiöjärjestykseen muutoksen, joka antaa asukkaille hallintaoikeuden asuntonsa etu- ja takapihalle. Kyllä siitä sai taistella, että sai immeiset ymmärtämään asian. Kaikkihan ovat aina vallanneet sitä pihaa itselleen ja pitäneet sitä omanaan. Oli niin pölhöä jotenkin, että ihmiset sitten vastustivat sen valtaamisen lailliseksi tekemistä. Eikä meinannut millään mennä tajuntaan ettei mikään muu käytännössä muutu, kuin se seikka, että tästä lähtien siihen on myös oikeus ihan laillisesti siihen pihansa hallintaan eli määräämisoikeuteen. Kuinka yksinkertaiset asiat voivat olla noin vaikeita. Huhhuh !! Tämä asia on aina puitava yhtiökokouksessa ja yhtiöjärjestys vahvistettava maistraatissa, joten ei pelkoa, että seuraava yhtiökokous kumoaisi asian. Tämä on jotenkin niin kaunainen ja riitaisa yhtiö muutamien ihmisten takia ja taholta, etten ihmettelisi vaikka sitä yritettäisiin.

Tämmöistä tällä kertaa. Isot halit ja suukot rekuillenne. Ja samat kissoille tai mikä lemmikki nyt sattuu teillä olemaan. Kaikki ovat arvokkaita ja rakkauden ansaitsevia.

Palaillaan. Puss och kram <3

8 kommenttia:

 1. Hyvä Essi, että vähän vahdit mitä ne sun tyypit siellä puuhailee :)Siellä on oltu niin reippaana!

  Ihanaa, että isäntä kuntoutuu. Tsemppiä terveiden elämäntapojen kanssa, ne kannattaa ja palkitsee :)Yhdessä se on helpompaa, meilläkin menee nyt hyvin, kun myös mies on täysillä mukana. Eilen ostin farkut kaupasta, jossa housut eivät todellakaan ole mahtunut mulle. Jumaliste kun tuli hyvä mieli!

  Suukkosia Essille ja monta halausta mammalle ♥

  p.s retki on suunnitteilla ;)

  VastaaPoista
 2. Jeeee !!!! Kesän retket on ihana juttu !!

  Sitä samanlaista elämystä ootellessa farkkujen suhteen. Eli tsemppiä tarvitaan ja kärsivällistä mieltä.

  Terkkuja Jimpsulle, sä tiedät , se toooosi söpö kaveri kun asuu teillä ja valtaa niihn sydämen kuin kaiken muunkin <3

  VastaaPoista
 3. Teil olikiin pelkkiä hyviä uutisia, hip hurraa. Essi, sä oot ehkä Maailman Sulosin Pihatarkastaja. Tykätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mul sitä tarkastamis piisaaki ku äitee huiskii puutarhas sinne tänne. Iha hassuks tuli ku kesä lopultaski tuli.
   Onnex iskä sentäs ossa olla va ja mun kans erityisest.
   Mont pusuu sinne komiat pojat
   t:oo Essi

   Poista
 4. Ihanaa kuulla, että siellä kuntoudutaan hyvää vauhtia! <3

  Ja WAU, teidän piha näyttää TOOOSI hienolta! Hyvä Sinä, hyvä te, hyvä teidän perhe! :)))

  Hyvältä kuulostaa myös Messisen sapuskat. Tuossahan on jo vaihtelua vaikka kuinka. Meillä Rillan massu on ollut taas pitkästä aikaa ruikulla. En tiedä mikä siihen on syynä. Täytyy yrittää selvittää.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne teille kaikille, puss och kram! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmii kehittyy koko ajan puutarhan suhteen. Toivottavasti oma kunto ja pussi kestää. Mut se taitaa olla toi naapuri puutarhuri kato , joka on vetäny ny riman aika korkeelle. Ja mähän en helposti luovuta.

   Tsemppiä sinne Rillalle ja aurinkoa kaikille. <3<3

   Poista
 5. Kevät toi....muurarin? Ei vaan himopuutarhurin! Nyt on Liftari sitten sun aikas koittanut. Talvesta on päästy ja uusi talvi on kaukana? tulevaisuudessa. Voisko asiat paremmin olla?
  Nyt sitten bylly pystyyn ja maata kuokkimaan, sen urakan jälkeen saakin sitten istuskella Essi kainalossa (ja mies?) ja ihastella kättensä jälkeä.
  Iloisen emännän hoivassa se isäntäkin kuntoutuu... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi <3<3 kiiitooos !! Kyllä kaikenlaisia suunnitelmia puutarhan suhteen päässä pyörii. Nurmikkohan ei siellä menesty, sen olemme huomanneet. Niinpä nyt sen pläntin suhteen on kehittymässä sitä sun tätä. Mutta hilijaa hyvää tulee ja nythän ei voi rehkiä.
   Isäntäkin on kuntoutumassa. Uusi kynnys on sitten se töihin meno ja mitä se tuonee tullessaan. Sitä murehditaan sitten kun sen aika on. Tää mies kun sattuu olemaan semmonen työnarkomaani, että siinä mielessä vähän huolestuttaa osaako hän hidastaa. No, nythän hän on saanut esimakua eläkkeellä olemisesta.
   Terkkuja Vilille ja isot halit kaikille sinne. ( no ei nyt ihan kaikille, tulis liika rankka homma sulle ja voisit joutuu selittelemään. :) )

   Poista