torstai 6. kesäkuuta 2013

Pläjäys !!

Kiireiden keskellä kuvapläjäystä puutarhatuunauksesta.  Puutarha hakee muotoaan ja onkin muotoutumassa joksikin. Isännän kuntouduttua = auto taas käytössä, on tuunauskin saanut uutta puhtia.
Laattaa poluksi vielä puuttuu, valkoapilaa kasvaa nurmikon tilalle ja se buddhapatsas on vielä hakusessa. Hitsi, aivan ihana ystävä oli valmis sen minulle hankkimaan ja lähettämään. Ja minä luulin näinkin isosta kaupungista sen löytyvän tuossa tuokiossa, vaan toisin on käynyt. Vielä on muutama paikka käymättä ja sitten on nostettava tassut pystyyn jos ei löydy. Ja käännyttävä ystävän puoleen sitten. Kyllä on maailmassa ihania ihmisiä, jotka ovat valmiita ilahduttamaan sinua tavalla jos toisellakin.
Tässä siis ihan vaan kännyllä otettuja kuvia, kun varsinaisesta kamerasta oli taas akku tyhjä.

Enkelit vartioivat yrttilaatikoita


Lammas taasen vahtii taka-aitaa kehikon takaa

Alliumit kohoavat ylitse muiden


Tuolla taka-aidan vihreyteen sulautuu pari mustaherukkapensasta

Ja oikeassa reunassa on kukkalaatikko, jossa on minulle pari ihan uutta tuttavuutta eli ruusuliisaa. Niissä on kirjavat lehdet ja kuta tosiaan ruusumaisia. Tämä on muunnos tutusta ahkeraliisasta. Tähän pieneen länttiin on tulossa se pieni polku , jotta voi kastella kukat ja puskat, sillä apila ei näköjään kestä kunnolla astumista. Puskien juurille ajattelin laittaa soraa. Koristekehyksetkin tulevat paremmin nyt esille. Vaikika ne tosin eivät tässä kuvissa kunnolla näy, kun ovat niin tummia.Joo, mä olen ihan naatti kaikesta tuunaamisesta.


Rakkautta ja haleja rekuillenne. Palaillaan.
Puss och kram .

8 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis puutarha! Ja kuka pieni söpöliininen siellä pötköttelee niin suloisena ♥

  Haleja ja NÄKEMISIIN :) Iik, miten kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa !!! Ja kiitos kauniista sanoistasi.
   Toivottavasti olet nyt seurannut Anskun ohjeita valmistautumisesta. Ettei sitten tarvita hajusuolaa herättelyyn niinkuin ennen vanhaan, kun naiset pyörtyilivät ;)

   Poista
  2. Olen ihan pikkusen naureskellut näille ohjeille :D :D :D

   Poista
 2. Kyllä se vaan on harmi, että Suomen kesä on niin lyhyt. Noin kaunis puutarha, antaumuksella ja rakkaudella rakennettu ja "tuunattu", siitä voisi nauttia ympäri vuoden jossain ihmisystävällisemmässä ilmastossa. Vaan kun on Suomehen syntynyt...♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3
   Sanos muuta, lyhyt on kesä. Mutta jos syksy on lämmin ja kaunis niin puutarhakin kestää pitemmälle. Vaihdetaan ruukkuihin sitten vaan syksykasveja.
   Täytynee tuunata noitten yrttilaatikoiden peitoksi talvea varten säkkikangaspeite johon voi ommella jotain iloista. Omppuja, lehtiä yms kuvioita värittämään talveen vaihtuvaa pihaa. Kaikkee tämmöstä kuplii mielessä.
   Terkkuja Vilille <3

   Poista
 3. Nettimartta: Ai että ku tulee siävää.

  Pojat: Teil on paljon kukkavahteja ja sä, Essi Messinen, hääräät ylimmäisenä ja hienosti hoidat hommasi. Ihallaan! Siis sua, sun kaunettas ja paneutumista tehtäviis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta. Olen käynyt usein katselemassa blogiasi ja kyllä ihailen kättesi töitä. Ja myös Karkin emännän. Voi ah ja voi kun ois teidän energiat Ja tuo pihapiirinne on kummallakin aivan ihana. Oikea keidas. Hmmmm....tulekohan ne energiat sieltä. Vaikka en tiiä oisinko raatsinut sitä kuusta kaataa. Olen Idefix, parku pääsee kun puu kaatuu.

   Pojat; Ajatelkkaas pojat et äiti vaan ain tekee jottan uutta, et mun vahtimine vaa kasva. Tos airan toisel pualel o kolme poikaa, mut ei kyl teiä verosii. Äitiki o samaa miält. t. Essi

   Poista
 4. Kiitos Liftari kehuista! Kyllä tuo sinunkin piha näyttää niin kauniilta ja viihtyisältä. Nettimartalla on myös todella kaunista ja iso piha.

  VastaaPoista