sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Hän on täällä !!

Lopultakin hän on täällä. Ja Prisman kesäpihalta hänelle löytyi myös istuin ihan sattumalta.


Kuva on otettu kännykällä  eikä ihan siis pääse oikeuksiinsa. Takana olevasta laudasta myös puuttuu vielä itämaiset kirjaimet tai kenties laitan sinne jotkin mystiset merkit, jotka vain minä tiedän-
Tähän tarvittiin ystävän vierailu. Hänen vinkkinsä oli Indiska ja kas, siellä olikin monen monta Buddhaa. Tämä sitten päätyi kanssani kassalle. Ihana ansku, kiitos !!

Puutarhaan on nyt ilmestynyt myös polku, jossa voi kävellä iltalenkin, joka ei liiaksi rasita.
Bauhausissa oli aivan ihania laattoja, jotka näyttivät puun rungosta leikatuilta, vaikka olivatkin kiveä. Mutta hinta oli kappaleelta liian kova joten päädyimme liuskekivilaattoihin, jota pihala on muutenkin. Polku kiertää kirsikkapuun ja tarjoaa hyvän reitin kastella kukat ja puskat tallomatta valkoapila"nurmea", kunhan se kasvaa. Kukkalaatikko lepää nyt myös liuskekivien päällä ja sai allensa soraa koristeeksi.
Etupihaa on pikkuisen fiksattu myös.
Puksipuut ovat saaneet seurakseen pyöreän varrellisen tuijan, jännästi palloksi leikattu.Aidan vieressä ruukussa on kuulemma tämän kesän hitti eli Inka-Lilja. Muuten etupihalla onkin sitten tuttua orvokkia ja pelargoniaa.
                    Tässä muuten takapihan Ruusuliisat laatikossa

Viikonlopulla tapasin kaksi ystävää, vanha tuttu toi mukanaan uuden. Yhtä ihania ja mutkattomia kumpikin.  olivat oppineet tavatessamme jo muutaman paikallisen sanankin, kuten "kukei" ja "lokei". Tässä voinkin heille kertoa, hämmentääkseni murteen lyhyttä oppikurssia, että  lokei voi sanoa myös  lokkei ja kukei voi sanoa myös kukkassii. Että ota siin sit murtteest selvä.
Tuliaisiksi sain aivan oikean aarrepussukan. Essi hurmaantui leluunsa niin, etä naapurirauhan, siis sen unirauhan vuoksi , lelu piti yöksi takavarikoida. aamulla sitä sitten viiden aikaan kerjättiin hyllystä. vaan en antanut. Kyllä mentiin yhdeksän paremmalle puolelle ennen kuin äiti heltyi. Puutarhahanskat tuli (mistähän idea??) , teetä, ihanan tuoksukynttilän ja mmmmm...niin ihanaa suklaata että. Tummaa suklaata maustettu sitruunalla ja inkiväärillä, aivan huikeaa.
Mutta kaikkein ihaninta oli jutustella, kävellä putiikeissa ja vain viettää aikaa kahden ihanan naisen seurassa. Essi muuten lähettää ihan extra  kiitokset Jimpsulle. " Nimpal hianon lelun lähetit, hihii suukko sulle, lelu mulle", sanoo Essi.

Omaan ateljeeseeni ostin pari puista laatikkoa, kummassakin kuusi pientä laatikkoa. Niiden päälle sitten asetin vihreäksi maalatun hyllyn ja kas, taas on ihanasti tilaa tehdä kaikkea.
Kaupunkireissulla muuten tarttui käteen myös pari kirjaa; koirien akupainantaa ja Tommy Tabermanin kootut runot (hänen koko tuotannostaan.) kirjakaupassa oli 50% ale joten eivät maksaneet paljoa. Alan siis päästä vauhtiin pikkuhiljaa. Päässä pursuaa kaikenlaisia ideoita, aika vaan ei tahdo riittää ja vaikka työ on tärkeä "rahasampo" (lue pitkä ja kapeaa), se kyllä nyt häiritsee hiukan tätä kiitoa ja inspiksien toteuttamista. Siis ajanviejänä. Ja miksei energiankin.

Semmoista kaikkea tämän viikonlopun aikana ehdin. Mukava viikonloppu kaikkinensa. Ainoa häiriötekijä oli Tiukun saama allerginen kohtaus. Tyttären soittaessa meni mieliala hetkeksi tosi ison huolen puolelle, kun ilmeisesti taas Tiukua pisti jokin örriäinen (ei siis mateleva) ja neiti meni ihan veteläksi. Kyytablettia ensiavuksi ja perään vielä antihistamiini/kortisoni ja neiti palautui juottamisen jälkeen taas tolpilleen. Turvotus laski kasvoissa ja kaikki palautui normaaliksi. Mikä helpotus, sillä pääkaunkiseudulla on tosi hankalaa viikonloppupäivystykseen päästä edes puhelimitse neuvoa saamaan. Linjat koko ajan varattu. Täällä on asiat kyllä paremmin. Ja sitten taas toisaalta, kun tarvitaan neurologista osaamista, on pakko tulla pääkaupunkiin .


Kummikoirani Negruta voi hyvin ja elelee aika  pulleasti nykyisin. Mutta siitä en ole niin huolissani, sillä olen niin hyvilläni ettei hänen tarvitse kovaa elämää enää viettää. Nyt on ruokaa ja suojaa.

Isot halit rekuillenne, rapsutuksia ja rakkautta.
Palaillaan kun taas on asiaa.

Puss och kram.

7 kommenttia:

 1. Täsä mä ny olen! ;)

  Buddha on ihana - täydellinen alustansa päällä, teidän uskomattoman kauniissa puutarhassanne. Hänet oli tarkoitettu teille. <3

  Reissu oli ihana ja tulemme taatusti uudestaan Turkkuun. Nautin tänään kotiin päästyäni kotiterassilla kylmää pommacia uudesta pikarista ja ihailin "tiedät kyllä mitä" taulua. Kiitos Sinä ihana, lahjakas ja sydämellinen! <3

  Huoh, voin vain kuvitella, minkä säikäytyksen Tiuku aiheutti! Onneksi kui9tenkin tokeni ja nyt on kaikki hyvin! Tietäähän tytär sellaisen 24/7 päivystävän eläinlääkärin kuin Aisti? Se on Myyrmäessä ja me olemme saaneet sieltä monta kertaa avun.

  Haleja sinne isot annokset ja Messiselle suukkoja, puss&kram! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Anskuliini <3<3
   No vi sun yhren kerran, niinkuin turkulainen sanois. Tiukua on hoidettukin Aistissa, mutta ei meille kummallekaan tullu mieleen ees, ett Aisti pivystääää. Pitää oitis sanoo tyttärelle. Siellähän ne ois osanneet neuvoo heti miten toimitaan, vaikka nyt ihan hihatuntumalla mentiin ja onnistutti8in.
   Terkkuja Rillalle ja Peppiselle, jotka saivat mamin takaisin reissulta. Ei oo varman pusuissa sästelty kummankaan puolin ;)

   Poista
 2. Liftari, vauhtia sulla tuntuu piisaavan, pitäisikö jo huolestua...Puutarha on kuin satukirjasta, aivan ihana yksityiskohtineen! Ja siellä se patsasukko eli buddha istuu, vois olla vaikka meitin Vili, joka siellä nököttää, ihan sama ilme.
  Kivaa, että sulla kävi mieleisiä vieraita ja kivaa, että kummikoiralla menee hyvin, on hän sen ansainnutkin.
  Koita nyt rauhoittua sen verran, että ehdit nauttia puutarhastasi ennen talven tuloa.
  Äläs ny iha vakavast ota tätä kaikkee, kattele kaunei kukkassii pihallas ja nauti näkemästäs. ♥ Essilään Vili-sulholta hali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pivän pätteeksi olen aina istuskellut varsin tyytyvisenä tekemisiini. Ja kumminkin samalla mieli taas vaeltaa. Alan siis päästä vanhaan kuosiini. Seuraavaksi varmaan sitten riehun sisätiloissa eli tuli sielläkin jo aloitettua hiukan.
   Nys sä sen sit sanot vaikkes mittään puhunu, kuten turkulainen sanoisi. Minähän oisin tosissaan voinut ostaa siihen näköis-Vilin. Temppelin herroja kumpikin, buddha ja Vili.
   Etupihan valkoisen temppelilyhdyn voi siirtää syksyll buddhan viereen ja laittaa siihen tuikun.
   Nautin kyllä siitä, että kauan jumissa ollut salpa on nitkutettu auki, kiitos tyttäreni. Käsissä virtaa elämä.

   Kyl mää sun jo tunnen, sinä ihana ja viisas Hoo*Pee. Osaan jo erottaa vakavasti otettavat jutut siit kepeästä kiusoittelusta.

   Terkkuja Vililään

   Poista
 3. Olipas kivaa, että Buddha löytyi ja kyllä näyttää hienolta. Ei noin upeaan puutarhaan voi ihan mitä tahansa laittaakaan :) Olen kyllä vieläkin sitä mieltä, että ei tollasta voi oikeesti ollakaan!

  Ihanaa, että Essi tykkäsi lelusta. Jimpsun laittamat terveiset tuli sitten perille :)

  Kiitos mukavasta, rennosta, hauskasta ja aidosta tapaamisesta ♥ Olet kyllä huippunainen!

  Kivan reissun jälkeen on vähän hankalaa tämä arkeen palaaminen, mutta kyllä tämä tästä ja lomakin se vaan lähenee..

  p.s kiitos lahjasta, nyt jäi ikuinen muisto tästä reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista <3
   Hyvin jaksoit tämmöisen vanhuksen seurassa ;). Lelu on Essille nyt ihan the best.Ihan hirvee hetki, kun sen unohti yläkertaan eik sitten muistanut missä se ooli. Riemu oli ihan suunnaton, kun äippä sen haki sitten esille.
   Se on nyt sitten tultava toinenkin reissu, kun näkemättä tosiaan jäi joentoinenkin puoli. Ja se puutarha ihan livenä ??!! Ei se niin iso ole kuin ehkä kuvista syntyy illuusio. Eikä ihan niin hienokaan. Todellisuudessa siis.
   Arjesta voi ponnistaa voimaa suhnnuntaiolemiseen. Ja jos arki ei ole sellainen voimavara, sen voi luoda semmoiseksi. Elämä on hetkiä ja ne hetket pitääkin nauttia kuin ne palaset sitä ihanaa suklaata jonka teiltä sain. Makustellen ja maiskutellen. Arki on Jimpsukan pehmoinen poski omaa vasten. siinä pehmeydessä on se arjen salaisuus.
   Terkkuja sinne oikein lämpimästi ja iso hali.

   Poista
  2. Aika uskomaton juttu, laitoin juuri eilen illalla facebookiin kuvan, jossa ollaan Jimpsun kanssa posket vastakkain. Kirjoitin siihen, että ihaninta on tulla kotiin :)

   Poista