lauantai 30. elokuuta 2014

Mummohölkkää !!

Taas on avattu hölkkäkausi. Satunnaisesti on hölkkäilty, mutta nyt on tarkoitus palata ruotuun jälleen. Kesä meni joko helekutinmoisessa helteessä, jossa ei juur varvaskaan liikahtanut. Tai sellaisessa sateessa johon ei sekaan mahtunut. 
Messinen ei tunnetusti sateessa liiku kuin raahaamalla, joten olisi ollut turhaa yrittää hölkätä. Ja kolmenkympin helteessä se olisi ollut niin eläin- kuin ihmisrääkkäystäkin. Messinen on hiukan hoikistunut, kun on saanut vähemmän ruokaa. Ja emännänkin on syytä purra vain porkkanaa ja salaattia, kaikki muu tuntuu kerääntyvän jonnekin minne ei soisi.


Näitä on tulossa jälleen enemmän kuin nassu vetää. Puu on aivan notkollaan, joten joudumme varmaan niitä taas kärräämään roskiin. Näistä on vain piirakkamenoiksi tai hilloksi. Hapan maku ei oikeen houkuttele makunystyröitäni. Katsotaan nyt sitten saadaanko niitä menemään naapureille ja systerille.
Lomapäivä kului pyykätessä ja hölkätessä. Illalla kävin itekseni saunassa, sillä isäntä on kalareissulla Affenanmaalla. Äijien kalastusreissut on luku sinänsä......pikkusen olen skeptinen, sillä kaloja ei ole kotiin asti tullut vielä hmmmmm. ikinä. Eipä silti, en niitä söisikään.

Olen siis jättänyt ruokavaliosta myös kalan. Ei vaan enää maistu. Syön nykyisin siis vain kasvisruokaa ihan kokonaan. Myös kermat ja maidot sekä jugurtit on vaihtuneet soijatuotteisiin. Ja voin kyllä sanoa, että esim. kanttarellikastike maistuu soijakermalla tosi hyvältä. Isäntäkin tykkää. tykkää jopa niin paljon, että teki sienikeittonsakin soijakermaan ja kookoskermaan. Isännän uusiin tuttavuuksiin kuuluu myös pehmeä tofulevite, joka on maustettu yrteillä ja valkosipulilla. Se onkin hyvää, kokeilkaas vaikka.

Tiuku ja Onni tulevat taas pariksi viikoksi meille syyskuun lopussa. Emäntänsä reissaa viikon reissun, mutta koirien hakeminen ja takaisin vieminen asettuvat viikonloppuihin , joten niinpä siitä sitten kasvaa se kaksiviikkoinen. Niin siis jos vien takaisin. Jääpi nähtäväksi.

Eipä kummempia tällä kertaa. Sairastamiset tuntuu olevan ohi ja toivon mukaan jatkuukin niin. Mutta katellaan miten alkaa syksy ja onko se niin lämmin kuin on lupailtu. Sitä lunta ei tarvii tulla kylläkään. mieluummin ei seuraaviin pariinkymmeneen vuoteen. Ja jos tulee niin sentinverran riittää kiitos.

Puss och kram. Rakastakaa rekkujanne.

4 kommenttia:

 1. Kunhan syksy pääsee vauhtiin ja helteet ja rankkasateet ovat ohi, niin kyllä sun painos taas asettuu aloilleen, kun pääset taas hölkkäämään hurjana tuonne pururadalle. Eikä se Essillekään pahaa tee, ja seurassa on kivempaa juostakin.
  Tuo sun ruokavaliosi kehittyminen eteenpäin vieläkin kasvispitoisemmaksi, on hieno juttu! Kaikenlisäksi se tuntuu maittavan teille molemmille. Ehkä teitin isännästäkin on vaivihkaa tulossa kasvissyöjä, kun ei niitä kalojakaan tunnu tuovan...

  PS.
  Piti kysymäni, että onko sulla tuo sun "Oma blogiluettelo" tarkoituksella aakkos- eikä päivittymisjärjestyksessä? Jos se on ns. vahingossa noin, niin sen saa luettelon työkaluista (blogilistan alhaalla oikealla) muutettua, heti siitä "otsakkeen" alapuolelta, alasvetovalikosta. Sitten aina näkisit, kuka on kirjoittanut uuden teksitin blogiinsa.

  Oikein lämpöiset, vaan ei helteiset, terveiset täältä meiltä teille! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, unohtus, et jos vaihrat asetuksii, ni sit sun täytyy ne siit vähä alemppa tallenttaa kans.

   Poista
  2. Blogiluettelo on alunperin tullut ääkkösjärjestykseen ja on sitte jäänyt sille tasolleen. Sitä kyllä pitäiskin muokata vähäsen, kun jotkut seuraamani blogit eivät näköjään enää oikein päivittele.
   Ehkä oliskin hyvä tuo ajallinen luettelo. Kunhqan saan aikaseksi. Kiitos vinkistä Hanne.
   Ja terkkuja Wuppelaan.

   Poista
 2. Ihan hyvä, ettette helteillä lähteneet hölkälle! Se voi olla jopa vaarallista nestehukkineen kaikkineen. Nyt on parempaa keliä siihen hommaan, jos ei vaan koko ajan sada. Aah, omia omppoja! Odotan kans, jos isä taas toisi satsin jos toisenkin meille... :)

  VastaaPoista