sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Koiria siellä, koiria täällä.

Kolmikko on kasassa jälleen. Emäntänsä matkustaa ja niin on taas kitsinapattu pari karvanaperoa hoitoon.


" Kyl sanoisin et aikas on törkeetä ottaa vaan ja napata. Vaiks kyl mulla täs on kans tärkee juttu vähä ohjata tota vaaria, kun se ohittelee noita autoja. Ei tunnu löytävän muuta reittiä kuin mummilaan. 
Mummi istuu täs viäres ja vahtii sit taas meit ja tota läskipepp.... jaa ei kuulema saa nimitellä Essii. Mut et jos joku niinku lukee mukamas tätäki plokii niin ilmottakaa ny ihmees et kitsinapattu on ja menos mummilaan, toivoo Onni"

Tällä kertaakin matka sujui ihan rauhallisesti, kuten aina. Ja joku sisään rakennettu tutka heillä kaikilla on, sillä aina heräävät samoilla kohdilla ja nousevat istumaan sen näköisinä, että kohta ollaan perillä.


"Lakkais ny toi hömelö kyttäämästä, että sais nukkua tässä. Mami matkustaa ja mummi tuli taas sitten noutamaan minua tällä yksityisvaunulla. Arvolleni juuri sopivaa. Odotankin, että minut viedään suoraan portille ja minua odottaa sama palvelu kuin ennenkin. Olenhan minä universumin kaunein ja tärkein Tiuku. Vaikka sitä en oikein ymmärrä miksi mummi noin sanoessaan painottaa sanaa Tiuku. Sehän on muutenkin selvää kuka olen. Terveisin Tiuku ".

Tämä primadonna on huushollissa aina siellä missä muutkin. Seuraa perässä hiljaa, niin että meinaa kompastua, kun ei kuule neidin tassutusta. Ruoka syödään, jos se on arvolle sopivasti katettu ja sopivin elein tarjoiltu. Ääntä ei paranisi korottaa sillä siitä seuraa mökötystä. Loputonta halua lelun heittelyyn ei kolmikossa muilla ole samalla tapaa kuin tällä kaunottarella."Tää siitäki vierailusta sitte taas tuli. Noi kaks änkes mukaan. Tai oikeesti niitten mami tuuppas ne mukaan. Ja nyt ne on sitte taas mun pihalla, mun leluissa ja mun äipän huamioo jakamas. Äiti sanoo, että mä olen tosi kiltti ja hiano ja ymmärtäväine tyttö ja ensteks rakas. sopii ollakki ensteks rakas jos noi tääl on taas vaiks kui kauan. Toisaalt, mun ei tartte sit olla yksin ku äiti menee johonki semmoseen tyäpaikkaan päiväks. Hakee kuulema ruakarahaa siält eli jotai palkkaa. No se on hyvä. Nytki se lupas uunis laittaa lohen ja sit me syärään sitä. tooivoo Essi".

Ja tuleehan sitä mitä tilataan. Lohta oliiviöljyllä siveltynä ja uunissa haudutettua. Ja piikeistä puhtaaksi perattua.  
Essi on myös saanut nyt liotettuja Chian siemeniä joka päivä ja minusta niillä on ollut positiivista vaikutusta. mutta siitä sitten toisella kertaa.

Palaillaan. Puss och kram eli rakastakaa rekkujanne.

2 kommenttia:

 1. Onpa nuo karvaturrit komeita ratialaisissaan! Nätit valjaat, jos vaan kenelle sopii.
  Olet ehkä kertonutkin, mutta kysyn silti. Kun nuo kolme ovat yhdessä, niin syövätkö samaa ruokaa vai joudutko tekemään jokaiselle omat pöperöt?
  Terveiset Essille ja "hotellivieraille" !

  PS. Mää sit tykkään, ku sä kerrot noist koirist ja niitte luanteist niin luannikkasti, tuntuva mulleki jo iha tutuilt koirilt. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippatiralla,
   Samaat mömmöt kaikkien kupeissa. Tässä välillä oli joku ihme katkos kalkkunan jauhelihan saannissa ja otin Tiukua ja onnia varten naudan jauhelihaa säästelläkseni Messiselle tuon kalkkunan. Kyllä oli hankalaa eri muonien jakaminen/tekeminen. Ja se vahtiminen ettei Messinen käy lipomassa toisten kuppeja. No se oli o9nneksi vain sen yhden pakkauksen verran. Sitten ostin ihan kalkkunan lihaa, lohta tarjouksesta ja tein niistä pöperöt. Kyllä helpotti.
   Lohi on heille oikea herkku, sen perään oikein vingutaan. Laitan lohen uunissa , oliiviöljyä pintaan ja sitten kypsän lohen mössään ruotoja onkiessani pois aika pieneksi mössöksi. Mössö on kosteaa johtuen öljystä, että kaipa siinä sitten tuoksut ja maku ovat heille niin makuaisteja herättäviä, että pitää oikein kitistä.
   Karvakolmikko kiittää terkeuista ja lähettää Wupellekin terkikuja. Vielä menee joku tovi vierailussa.

   Kiitos kiitoksista. Niin ovat läheisiä ja rakkaita, että sanat tulevat itsestään. Vaan kuulisitpa äänet, jotka meillä(tytär ja minä) on heille. Ne tuntuvat istuvan niin hyvin heihin, että edes vieraat eivät huomaa meidän puhuvan heidän puolestaan, vaan vastaavat suoraan koirille ja ihan tosissaan. Monta hauskaa hetkeä on koettu tästä.

   Poista