sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kiirettä pitää
No ei hitsi vieköön ole !! Olen reuhonut huushollissa kuin mikäkin vipopää.Siivonnut apinan raivolla ja raivannut kaapeistakin uffelle vietävää. Essi on siirrellyt itteään paikasta toiseen ja pyöritellyt päätään. "Äippä on tullut kahjoksi", miettii typykkä.
Lähellä on. Jouduin viemään Essin uudelleen lääkärille. Se mitä alkuviikosta luultiin gastriitiksi osoittautui loppuviikosta tavalliseksi vatsapöpöksi.  Perjantaina kotiin tullessa oli yläkerta sitten täynnä sitä itteään. Kiinteämmässä ja löysemmässä muodossa olevia peräpään näytteitä. Huoh !! Varasin heti suoralta kädeltä ellille aamuksi ajan.  ja niinhän siinä kävi, että Tylosin -kuuri tuli kolmeksi viikoksi. Hyvä oli elli muuten, tarkasti typykän läpikotaisin ja totesi muuten hyväkuntoiseksi, vain vatsaa siis vaivaa suolistopöpö.
Nyt Essi on parempi jo ja toivottavasti mitään takapakkia ei tule. Olen töiden ja muutaman muunkin asian takia jo ihan tarpeeksi stressaantunut vaikka yleensä osaan stressini hallita hyvin. 
Parastahan siihen on liikunta. Tämä syksy on vain ottanut sen verran terveyteni päälle, että hölkät on olleet vähissä. Ja sekin harmittaa. Mutta jospa se tästä taas.Puutarhatyöt ovat tarjonneet sitä helpoketta sitten liikunnan tuskaan. Siis liikunnan kaipaamisen tuskaan. (En jaksa uskoa että juuri sanoin noin. Nuorempana minua ei juoksemaan saanut, ei kiinnostanut yhtään. Mikä hulluus nyt on iskenyt??)

Essi kerjää tuossa ruokaa. Vaikka juuri söi. Että tervehtymään päin näyttää tosiaan olevan. Parin viikon päästä rantautuvat Tiuku ja Onni jälleen mummilaan ja palaavat kotiinsa loppiaiseksi.  Kivaa  !!


Onni saattaa jo kaivatakin mummilaan, kun kotona häntä....hmmmm. hyväksikäytetään Tiukun toimesta.

Tässäpä tämä viikon tilannekatsaus. Katsotaan mitä ensi viikko tuo tullessaan. Muutakin kuin veronpalautukset.
Haleja ja suukkosia rekuillenne. Puss och kram kuten meillä kotona sanottiin.6 kommenttia:

 1. Paranemisia ja muiskuja Esille, toivottaa Tuuliset Pojat.

  Nettimartta: Tiedän tuon tunteen, kun on huolissaan lemmikistä. Se syö järjen. Sähän olet siivotessasi liikkunut vaikka kuinka paljon, arkiliikuntaa! Toivottavasti toivut juoksukuntoon, kyllä se liikunta auttaa mieleen ja kehoon. Itse pesin uunin ja järkkäsin varastoja (hah hah, tähän on pakko lohkaista marttaohje: älä siivoa komeroita, jos et meinaa asua niissä jouluna).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo marttaohje on sitte niin mainio !!! Mulla onkin tapana siivota kaappeja vasta uudeksi vuodeksi. Aloitan sillä tavalla aina vuoden puhtaalta lehdeltä. Yritän vähentää tavaroita eli pois vaan myyntiin semmoiset joita ei pariin vuoteen ole käytetty. Ja vaatteet uffelle.
   Toivon todella, että pääsisin taas hölkkimään. Se euforia hölkkäämisen jälkeen on niin tavoiteltava juttu. Sitä energiaa ihan tulvahtaa kroppaan.
   Terkut pojille, aika veikeitä ovat ja sielukkaita. Sen näkee ilmeistä ja silmistä. Mäykyt on niin lähellä sydäntäni, ovat aina olleet.

   Poista
 2. Paranemista Essille tiältäe! Äet käski kysyvä mistee oot suanna tuon sen valokuvan missä se pelloo meekäläesen kansa palloo?? :D
  Jaksamista koko sakille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitilles passa sun kerto et netti o iha ihmeelline kuvakalleria ja siält se o tarttunu tassuu kiine. Taik jos mää iha toren kerro nii taitaa olla omast alpumist toiki kotosi niinku se stressikuvaki.
   Emmää kyl enä muista mist se löytys. Mut saa otta jos haluaa sen tostaki kopioimal tai jos äiti halua nii voin laitta iha sen alkuperäsen sun sähköpstiis Iivari. Tulee sit vähä parempilaatune kuva.
   Essi on paranemas ja se o iha erinomane assia. Varmaste kaikkie hyvät toivotukset o saanu kaik hyvät enerkiat liikkeel. Kiitoksii vaa paljo. Ja terveissi sinne mukava murtten alueel.

   Poista
 3. Täällä peukut pystyssä, että Essi paranee nyt täysin ja pian! On se kurjaa, kun eläimet sairastaa. Mulla on myös syyhy noiden kaappien kimppuun vielä ennen joulua, mutta saa nähdä ehtiikö kaikki käymään läpi... Tuleva viikonloppu on ohjelmaton, josko sitten. Mukavaa joulun odotusta teidän laumalle ja suukkoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut on pystyssä ja muuten tosi hankalaa siivota silleen :)
   Kyl tää taas tästä. Tylosin on hyvä lääke. Ja mieluummin vatsapöpö kuin gastriitti. Gastriitin kanssa oisi enempi temppuilemista.
   Terkut ihanalle Lunalle. Vieläkin on sydämeni ihan mykkyrässä hänen ihanuudestaan. Miten voikin olla niin kaunis. Ja mitkä ripset !!
   Eipä silti, kyllähän koko laumasi on melkoisen hurmaavaa porukkaa.
   Joulunodotusta ja mukavia adventteja sinnekin.

   Poista