torstai 12. syyskuuta 2013

Dear Lord !!Juu, tiedän että Sinulla on mahdoton kiiire meidän ihmisten kanssa. Me kun keksimme kaikenlaista toimintaa ja tekoja , joita on syytä oikaista raiteilleen.  Ehkä Sinulta sen takia on nyt jäänyt tosi tärkeä asia hoitamatta. Että jos mitenkään voisit, niin katsoisitko vähän tännepäin. Kerron sinulle miksi Sinua nyt häiritsen puuhiltasi.
Romaniassa, kyllähän sinä sen maan tiedät, on menossa ihmiskuntaa kuohuttava suuri rikos. Sen kohteena ovat viattomat eläimet, mutta myös lapset. Romaniassa on nyt hyväksytty (minun tietämykseni mukaan) laki, joka sallii kadulla elävien koirien/kissojen massateurastuksen. Sanovat sitä eutanasia-laiksi, kun haluavat kaunistella asiaa jotenkin. Ehkä haluavat huiputtaa Sinuakin, vaikka se pitäisi tietää ,ettei sellainen onnistu.  Siellä nyt rynnivät pitkin katuja nuo lahtarit jättäen jälkeensä kauheaa katseltavaa. En katso. En kestä sellaista pahuutta julkisesti enkä edes salaa katsoa. Minua oksettaa sellainen pahuus ihmisessä, joka saa aikaan tuollaista. Kadut Romaniassa ova nyt täynnä kärsimystä ja viattomien tuskaa. Että voisitko mitenkään nyt katsoa sinnepäin ja tehdä jotain. Nopeasti !!
Minua huolettaa myös lasten henkinen olotila. Heidät on pakotettu katsomaan tätä kaikkea, laitettu seisomaan valokuvattaviksi näiden viattomien eläinten ruumiiden viereen kuin sotatantereella konsanaan. Eikä mikään instanssi missään päin maailmaa liikahda minnekään suuntaan. Ei edes sano ettei näin saa tehdä. Millainen lapsi kasvaa tuollaisen trauman keskelle, sitä voi jokainen tykönänsä miettiä. Ja millaiseen ajatusmuottiin he kasvavat. Mitä vanhemmat kylvävät, sitä lapset aikuistuessaan niittävät. Kuinka helposti tämmöisestä väkivallan teosta eläimiä kohtaan voikaan hypätä väkivallan tekoon ihmistä kohtaan. Tosi pienellä askeleella, kun mitään kunnioitusta elämää kohaan ei ole.
Sanot, että lapset ovat Sinulle tärkeitä. Että lasten on valtakunta ja taivas. Mieti nyt tarkemmin minkälainen lauma sinne on tulossa, jos sallit tämän jatkuvan. Mikä minä olen Sinua neuvomaan?? Ihan Sinun oma kasvattisi, joka on oppinut, että tärkeintä ja suurinta on rakkaus, myötätunto ja ihmisyys. Senhän sinä itse olet niin monin tavoin minulle elämäni varrella opettanut. Niillä eväillä minä nyt Sinua herättelen.
Romaniassa olevat eläinten suojelijat yrittävät epätoivoissaan tehdä mitä voivat. Heiltä puuttuu kuitenkin paljon asioita, välineitä auttamiseen. Ei ole riittävästi suojia joihin laittaa näitä onnettomia, ihmisen pahuutta pakenevia eläimiä. Ei ole rahaa ruokkia näitä nälkäisiä, ei rahaa lääkäriin ja lääkkeisiin. Pienet asunnot ovat täynnä koiria ja kissoja. siellä he yrittävät pyörittää arkeansa eläinten keskellä . Ja kestää sitä lohdutonta näkymää kaduilla. Kun haluaisi pelastaa eikä pysty. Kyllä Sinun nyt jos koskaan pitäisi luoda katseesi heihin ja auttaa. Minulla on kaikkea mitä tarvitsen ja koirillani on asiat hyvin. Minun vahtimisestani saat levätä ja kohdistaa kaiken apusi nyt tuonne onnettomaan maahan.
Yriän auttaa millä pystyn, mutta se tuntuu kovin vähältä. Sanojen säilä on se yksi keino ja myönnänkin jo käyttäneeni sitä. Kun Romania on sulkenut englanninkieliset sivunsa, laitoin Romanian Eu-edustustoon nootin tästä skandaalista. Ja mietin nyt kuumeisesti minne muualle voisin tökkäistä . Unicef lasten vuoksi?? Green Peace eläinten vuoksi?? Eu:n komissari ,koska Romania ei noudata yhteisiä sopimuksia??Näitä mietin.  Teiltä kaikilta muilta pyytäisin apua, mitä nyt sitten ikinä voittekaan tehdä. Lahjoituksia Romaniassa toimille järjestöille; esim Koirakamuille jeesiä( https://www.facebook.com/koirakamuile ), Kulkurit (http://kulkurit.fi/ ). Rahalla saadaan ruokaa,lääkkeitä ja lääkärinapua. Autetaan näitä eläimiä auttavia ihmisiä selviämään . Itse avustan kuukausittain koirakamuja. Nyt pitää kaivaa myös lisää ylimääräistä. Lahjoituksen antaminen on nyt tässä tilanteessa se nopein apu menemään perille. Mutta mitä tahansa muutakin apua , ruokaa & lääkkeitä yms, varmasti ottavat vastaan.
Nyt jos koskaan tarvitaan yhteisöllisyyttä. Ympäri Eurooppaa on osoitettu mieltä lähetystöjen edessä. Myös Romaniassa parlamentin edessä. Tällaista ei voi hyväksyä, ei suvaita. Auta jos voit, auta tavalla, jonka koet itsellesi parhaaksi. Jos ei muuta, niin anna äänesi ja mielipiteesi kuulua. Älä käännä katsettasi muualle ja sano, auttakoot ne jotka osaa sen tehdä. Minkä tahansa pähkinän voit kekoon tuoda, on tärkeä ja merkityksellinen osa sitä kekoa.
Kiitos Luoja tuokiosta ja siitä, että kallistit korvaasi tänne. Toivon, että Sinä autat myös, etkä vain opeta. Ja tiedän kyllä  senkin, että korvaasi on kantautunut rukouksia. Apuasi tarvitaan pikaisesti, kiitos !
Terveisin Liftari ja Essi

PS. Haleja kaikille ja rakkautta rekuillenne. Kuinka etuoikeutettuja he ovatkaan ja kuinka ihanaa heidän pyyteetön rakkautensa onkaan <3

2 kommenttia:

 1. Jos Aatami ja Eeva eivät olisi syöneet siitä hyvän ja pahan tiedon-puusta sitä hedelmää, niin eläisimme edelleenkin paratiisissa. Siitä lähtien on paha ollut mukana täällä maapallolla.
  Huoh. Kauheaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo linkki ei toiminut ainakaan mulla. Toimiikohan tämä...
   https://www.facebook.com/koirakamuille?fref=ts

   Poista