tiistai 3. syyskuuta 2013

Syksy tassutusta

                                                       Onks Jekkuu näkyny !!

Joo, me ei tykätä naapurin Jekusta. Onni on päättäny. Se nimittäin kyttää meiän Essii ja se ei kyl sovi sit olleskaan. Eihä se ees oo mikää rapsoni, se o joku ranskan buldooogi tai jotain semmosta. Joku kikolo kummiski ja hirvee räkimään aidan takan. Me ei yhtään.....ei ainakaa enste. Se oli sekunnin nopeempi.


Tääl se Jekku o yleensä ollu !! Kuka hitsi o vetäny tommosen jonku muavin toho ?? Jeeekkuuuuu huhuuu, tääl mä ole, kunnes sää ol näkyvis??


Jerobeam Kyttä ja Fiini Tiukuriini eli etsivätoimisto Suhossaalistajat. Hei mä kuuli jotai tuolt !!!Se oli takuusti tualla. Ainaki se viime kesän oli siäl. Hitsi ku joku mölys ja se läksi. Se Suhonen. Se ku murisi , ku sitä heivattii aidan toisel pualel lapio pääl. Mä olisi helpommal tehny siit selvää.


Vaariki o aikalail jo kunnos. Vaiks ei se kyl viäl pääse mun peräs, jos mul tulee jottan miäleen. Ei se pysty muuta ku huutamaa. On sil äijäl ääntä, mää vaa sanon. Varmaa ootte kuullu teki.


Kyl nii on et tämä piha suhoset on mun. Sitä varte äippäki on aitaa varmistanu verkol. Vaiks se teki sen jotenki hassust, ku ny niit Suhossii ei sit ol enää näkyny. Iltasi me ollaa kuultu kyl, et naapurim pualell kropisee ja se on varmaste siäl se Suhone. Mut ei tul tänne. En ymmärrä.


Iha sama, mä nukun ny. Katellaa sit myähemmi illal jos se Suhone olis pihal. Mummiki ain näyttä lampul valo sillo. Vaikkem mää mittää semmost tartte. Ja mitä varte se muute ain menee sinne yksi sen lamppus kans ja kiärtä pisim piha. Me päästää vast sit sen jälkke sinne. Se ain unohta otta meiät mukkaa.

Et semmost täält ny kuuluu. Terveissi vaa
toivoo  Essi, Tiuku ja Onni

6 kommenttia:

 1. Kiva sarjakuva russeliöttiäisten arjesta! Paljon on pohdittavaa koirilla, miksi sitä ja miksi tätä. Minuakin jäi mietityttämään, miksi se mummi siellä pihalla pimeässä hiippailee ja on muistikin jo aika huono, kun unohtaa ottaa teidät mukaan. Pitäiskös mummia enää ollenkaan laskea ulos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu iha ollaan sitä mieltä että ei. Kaatuu viäl sinne rappussii niinku vaariki. Ja sit oltaiski jo ihan kamalas liämes, jos mummi olis pois pelist.
   Ja sitäki on miätitty, et mitä se mummi niist Suhosist haluu. Riittäs et me pyydystetää ja häädetää.

   Terveissii sinne vaa. Sää olekki kuulemma jo iha jonku toise joen toisel pualel. Me kyl tykätää olla tääl täl pualel. Hiihiiii, tairettii pistä vitsi toho.
   No suukkossii kumminkii meilt
   t. Essi, Tiuku ja Onni

   Poista
 2. Ihania kuvia kolmikosta! <3

  En tiedä uskallanko yhtään sanoa "ääneen" tätä seuraavaa.. No, jos nyt ihan pienellä äänellä ja hirmuisten *kop, kop* koputusten saattelemana. Katsokaas kun, meillä on ollut ihan hirmuinen suhoskesä. Ainahan niitä on ollut, mutta tänä vuonna aivan hirmuisesti. Jossain vaiheessa alettiin sitten viemään kaikki löytyneet suhoset autolla reilun kolmen kilsan päähän isoon metsään. Ja pikkuhiljaa suhosia on ollut vähemmän. Viimeisen kuukauden aikana ainoastaan yksi ja se on todella vähän. Touko-, kesä -ja heinäkuussa suhosia löytyi keskimäärin yksi/vrk. Ei oliko se sitten niin, että ne oli ne samat suhoset, jotka aina palasivat, kun silloin kuskattiin "vain" n. puolen kilsan päähän. Paljon niitä silti oli, koska autokyydin on saanut reilusti yli kymmenen piikkipöksyä.

  Meilläkin muuten mies kävi jossain vaiheessa fikkarin kanssa tekemässä pihalla esitutkimuksen, mutta meidän piha on sen verta suuri, että aina ei kaikki suhoset löytyny sillä konstilla. Rilla sitten kyllä löytää suhoset heti ja se haukku, no, te tiiätte, j ä r k y t t ä v ä meteli. Huoh.

  Ihanaa kuulla, että siellä vaarikin alkaa kuntoutua. :))) On teillä ollu melkoinen kesä, huh-huh! Ei tarttis ihan noin paljon sattua ja tapahtua.. :/

  Terkkuja sinne ihan hirmuisesti, puss&kram! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vein sen yhen Suhosen kallioille tuohon ihan lähelle. Oli niin pirun tuohtunut Onnin hammasrivistön näyttämisestä ettei oo tullu takaisin. Tai sitten olen vihdoin onnistunut tilkitsemään kaikki kulkureiät. Sillä välillä meillä kipitetään terassilla siihen malliin, että varmaan Suhonen on nokosilla siellä alla. No, luojan kiitos yöt on jo senverran kylmiä, että Suhoset taitaa painua jo horroksimaan ens kesän koitoksia varten.
   Seuraavaksi vedän tiiliaidan ympärille. Sillä jos se inssidentti on trauma Suhoselle niin kyllä näen minäkin painajaisia päivätolkulla siitä. Huoh !!

   Haleja sinne. Puss och kram <3

   Poista
 3. Onpas teillä ihanan näköinen piha! Kaikenlaisia kavereita löytyy naapurista ja aidan takaa.. ;) Voin vaan kuvitella tilanteen, kun joku Essin kilpakosija huikkii aidan toisella puolella ja noi Suhoset saa meidänkin karvaisissa vipinää kinttuun ja kovan äänen aikaiseksi. Rapsutuksia sinne kaikille!

  VastaaPoista
 4. Onni, piä ny se naapurin kikkolo kaukana meijän Essistä, jookosta. Vai on teil suhosongelma. Me ei olla törmätty suhosiin, vaikka kyl niitä liikkuu täälläkin pihapiirissä.

  Vaarihan köpöttelee jo ihan mukavasti. Tosi kiva. Muiskut teille kaikille!

  VastaaPoista