torstai 26. syyskuuta 2013

Juakse mutsi !!!

Essi on ollut huijari !! Jo yli vuoden. Tytär käräytti tämän diipadaapaksi luullun neidin, jonka päässä on lenkillä tuntunut kaikuvan vain Silja Linen tunnari. Ei oole ollut minkään valtakunnan kiire liikuksia.
Vaan HAHAH !! Mukavuudehaluinen ehkä olisi oikeampi sana tai sitten hän on ollut ihan korvakarvojaan myöten kyllästynyt äipän tahtiin.

Viime vuoden syksyllä jo tuli ostettua tämäntapainen juoksuvyö. Silloin ajattelin aloittaa sauvakävelyn Essin kanssa ja tämmöinen tuntui silloin hyvältä systeemiltä. Vaan hyllylle jäi kotona odottamaan aikaa parempaa.
Syyskuussa sitten murtui tyttären ansiosta vastarinta hölkkäämistä kohtaan. Ja ennakkoluulo myös etten kykenisi sitä harrastamaan kaikkien vaivojeni vuoksi.

Tytär vietti vapaataan täällä koirien luona (ovat putkiremppaa paossa) ja pisti vyöhönsä kiinni omat karvanaperot sekä Essin. Likka oli juossut mukana aivan into piukassa, ei puhettakaan perässä hiihdosta. Ja niin sitten oli pakko yrittää itsekin. Essi kiinni vyöhön ja menoksi. Ihme ja kumma, se sujui. Niin sitä sitten alkoi uusi harrastus. Nyt olen hölkännyt noin kolme neljä lenkkiä (siis osan lenkistä, älkääs ny liikoja luulko ) viikossa. Loput lenkaukset ollaan menty sitten reipasta vauhia muuten. Kunto on noussut tosi hyvin ja jaksan hölkätä kerralla jo pitemmän matkan ennenkuin pitää tasata hengitystä.
Paino on pudonnut toukokuusta 11 kiloa ja suunta on alaspäin. Olo tuntuu tosi hyvältä. Systeri ei ollut uskoa korviaan, kun kerroin liikunnasta. Hän on aina ollut kova liikkumaan. Hänellä on todella hyvä motto; Liike on lääke.
Se pitää paikkansa, sillä nivelrikon vuoksi käytetty särkylääkkeiden määrä on vähentynyt huomattavasti. Suosittelen lämpimästi. Mikäs sen parempaa kuin yhteinen harrastus karvanaperon  kanssa, jolla hyvät seuraukset kummallekin.
Mä jaksan leikkii paaaljon paaaljon kauemmin nykyään. Eiku lenkille taas !!


Sitten vielä muisin virkistämiseksi tämä kuva, joka on ja pysyy myös tuossa vieressä sivulla, kunnes asiat Romaniassa ja muuallakin maailmassa muuttuvat. Romanian pääministeri on juuri vierailulla täällä  suomessa Kataisen vieraana. Minun fiilikseni hänestä eivät ole hyvät. Kuinka kehtaa niin viattomalla naamalla selittää asioiden olevan niinkuin pitää ja hyvin romaniassa. Ei syrjitä romaaneja ei, ei tapeta koiria ei. Ihan ollaan puhtoisia. Kyllä tekisi mieli sanoa muutama painava sana hänelle, mutta eihän tuollaiset poliitikot mitään kuuntele eivätkä milläänsäkään ole jos heitä moititaan. Minä heittäisin ulos maasta nootilla, että tuleppa uudestaan kun olet asiat saattanut oikealle tolalle. Sille elämää kunnioittavalle.


Viimeinen rivi on näköjään jäänyt vajaaksi. Siinä lukee siis; The battle has just begun, its not over.


Rakkautta, haleja ja rapsutuksia rakkaille rekuillenne. Niiden myötä menee se rakkaus myös ajatyuksien siivin romaniaan.

Palaillaan. Puss och kram <3

8 kommenttia:

 1. Hienoa, että juoksu sujuu! Itsekin oon miettinyt tuollaista juoksuvyön hankkimista - mistä ostit omasi, minkä merkkinen? Täytyypi mennä katsastamaan vöiden tarjonta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Mustista ja Mirristä. En kyllä muista mitä maksoin, mutta hintahaitaria niissä on melkolailla, ihan 25-70€. riippuen varmaan sitten siitä mitä härpäkkeitä niissä on mukana. Tyttärelläni on vyössään leveä selkätuki, kun hänellä koiria on kaksi. Mutta itsekin kyllä tykkään sellaisesta leveämmästä ukiosasta, vaikka tällä hetkellä se on kapeampi. Koska niitäkin saa ostaa erikseen, niin varmaan hankin sellaisen.
   Kannattaa tosiaan vertailla hintaa ja laatua.
   Eikun harrastamaan, karvanapero tykkää ihan varmasti.

   Poista
 2. HYVÄ SINÄ!!! Upeaa, oon niin ylpee susta :) Tiedän että tunne on mahtava, kun tajuaa jaksavansa enemmän kuin olettaa.

  Ihanaa viikonloppua reippailijat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooo...punastuttaa. mutta lämmin kiitos kauniista sanoista ja ajatuksesta 3<3. Mummohölkkäähän se on mitä köpötän, mutta tavoitteena on keväällä juosta pururata edes hölkäten pätkääkään kävelemättä.
   essi on innoissaan tästä harrastuksesta , kun saa purkaa energiaansa.Äipän muru.
   Terkkuja Jimpsulle. Suukkosten kanssa<3.

   Poista
 3. Ootpa ollukin reipas. Hurjasti oot saanut painoa pois. Nyt kyllä innostun tästä ja lähden perjantaisin vesijumppaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl ai sitä saaki pois ku on mist ottaa ;)
   Että oman kunnon vuoksi mene toki vesijumppaan. Saat siitä tosi hyvän mielen ja hyvän olon. olkoonpa sitten mikä hulluus nyt iskenyt, niin toivottavasti se on pysyvää muotoa. ja ettei tulisi mitää sellaista takapakkia että olisi pakko lopettaa. kävellä ainakin aion aina. Jos jostain syystä en saisi hölkätä niin sitten siirryn power-walkiin. Eli reipasta kävelyä painovyöt rahteissa ja jaloissa.
   Eli kaikkea katalaa roppani kuntouttamiseksi on mietteissä. sillä olen huomannut saavani tästä enemmän energiaa, jaksan paremmin.
   Terkkuja tuulisille pojusille, niile lutunasuille. toivoo myös Essi

   Poista
 4. Pitääks mun nyt sanoo et onnee vai saaks mä olla ihan rehellisest kare? Jos mä nyt sit kumminkis onnittelen sua ihan kamalasti, munst ei ol enää juoksijaks mut kävelemine sujuu, paitsi ei nyt just, ko ei ol kettää eikä mittää hihnan pääs...
  Terkui täält meiän tuvast, tarttis lähtee lenkil...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. isko o kiusannu mua vuaskauret ain höpöttämäl et liike o lääke. se o itte semmone ku o ain liikkees. ja ny mä jourun viäl myäntämä, et se o ollu koko aja oikias. Voi kauhja sentäs. mut totta se o, et ny ku mää mummohölkkäsen nii en ol joutunu nivelrikkoo varte saaruis lääkkeist juur yhtän ottama.
   mää olen sitä miältä, et kyl sunki tarttis ainaki kävellä jonkunki matka. Ny ku sää olekki siäl, voit laitta kuulokket korvil ja höpöttä mitä ikänäs tahrot suameks. kaik luuleva sun oleva puhelimes. Puhelet sit vaik vilil, ku hän kyl kuule sunt vaik siäl pilve reunal istuuki. ja jos sää sit vaik innostuisit ottama jonku siihe hihna päähä kaveriks. ku se liike o lääke....siihe syränsurusseeki.
   mää olis ikän uskonu, et mää yllyttäsi kettä liikkuma. mut ny mää tunnu sitä tekevä iha alvariis. Ku, älä kerro kenellekkä et sanosin, se o iha hauska ja jäkke on nii turkase hiano olo. ny mää hölkkään semmoset kolme kertta viikos ainaki ja jollan tappa emmää ittekä huama, ku mää hölkkäse keske kävelemisenki. koiril o mukava ja mul vast mukava onki, ku vaakaviisari mene alaspäi. et iha on ku bonushölkkää.
   Terveissi Essilt, seki o kiinteytyny oikke mukavast.

   Poista