sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pieni välisoitto !!

Elikkäs välipostaus tässä kaiken muun keskellä.
Silmäleikkuu on toisen silmän kohdalla tehty ja hyvin meni. Turhaan stressasin ja pelkäsin. Puolustukseksi voi vain sanoa, että silmän tökkiminen ei ihan tunnu herkkuhommalta ja mitä muuta tökkimistä kestäisin helpommin, varsinkin kun toimenpiteen aikana ollaakin hereillä. Nyt on sitten kohtapuoliin edessä toinen leikkuu, silmiä kun on kaksi . ihmeellistä eikö totta.

Uuusi vuosi tuli ja meni, paukkeella. Vaikka omat koiruudet ei ole paukkuarkoja ensinkään, kannatan silti lämpimästi paukuttelun kieltämistä yksityisiltä. Pois vaan myyntitiskeiltä mokomat murheiden aiheuttajat ja sillä selvä. Ei siittä paukkeesta kaikki pikkuisetkaan tykkää.

Uusi vuosi toi mukanaan myös huolestuttavan tiedon uudesta eläinsuojelulaki muutoksesta. Miten tämä muutos ikinä voidaan kirjata eläimiä suojelevaan lakiin, sitä en ymmärrä, koska sillä ei suojelun  kanssa ole mitään tekemistä. Muutos lakiin sallisi hakea eläinsuojista ne eläimet,jotka eivät omistajilleen ole syystä tai toisesta palautuneet koe-eläimiksi. Ajatelkaas tätä hetki. Kyllä minulla ainakin keitti yli noin sekunnin murto-osassa. Todella raakamaista , ajattelematonta ja suojelun vastaista ja ennenkaikkea hiljaisuudessa valmisteltua törkeyttä. Kuinka kehtaavat itseään peilistä katsoa. Seuraavaksi pitääkin selvittää, että mikä ja mitkä puolueet ovat moista esitttäneet, kuka on se edustaja , joka tuon on alulle laittanut. Hänelle sanoisin  , You got mail !! Ja tulikivenkatkuista sellaista. Nyt pitää kaikkien eläinsuojelujärjestöjen herätä tätä vastustamaan. On sillä tavoin saatu jo kerran ennenkin kaatumaan.  Muurgghhh !!!

Valokuvaamiseen tutustutaan. Siitähän on jo pitempi aika , kun innoissani ostin Nikonin järkkärin . Totesin saaneeni lentosimulaattorin ja jäi sitten parempi tutustuminen. No nyt olen saanut asian syrjästä kiinni. Tytär on opastanut alkuun ja Scott Kelby jatkaa. Ostin nimittäin tämän suositellun kirjan ja helppolukuiselta tuntuu. Latasin koneelleni myös Picasan kuvankäsittely-ohjelman. Että josko tästä pääsisi alkuun kunnolla. Harmi kun tuo työpäivä aina häiritsee näitä monia projektejani. Ei tahdo aikaa riittää kaikkeen. Ja hermoillekäypää, kun joutuu kiiruhtamaan hitaasti. Mutta eiköhän se tästä taas.

                    Lue vaa kirjaas nii, ei pal kiinnosta tommoset kelpyt !!Palaillaan. Ja sillä välin rakastakaa rekkujanne ja halirapsutukset kaikille lemmikeille.
Puss och kram !!

4 kommenttia:

 1. Aivan törkeä tuo lakialoite! Ei tuollainen saa mennä läpi, ei missään nimessä!

  Hienoa, että olet innostunut opettelemaan valokuvaamaan :) Mulla sama haave, mutta jotenkin se teoriapuoli vaan tökkii ja jos totta puhutaan, niin en edes näe kauheasti eroa niissä havainnollistamiskuvissa, mitä krjoista löytyy. Tai kai ne ääripäät erottaa toisistaan, mutta siihen se sitten jää ;)

  Tsemppiä kovasti toiseen operaatioon! Tiedän miltä silmien tökkiminen tuntuu, vaikkei niitä leikattu ole, niin silmäpolilla ravasin elämästäni 1,5 vuotta viikottain, kunnes selvisi, että kyseessä oli vaan kobolttiallergia eli olen ollut kohta 10 vuotta ilman silmämeikkiä, naturel.

  Karvaisille rapsutuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ei oo kovin helppoa mullekaan oppia tuota teoriaa. Valotusarvotkin oli ihan hebreaa ja olin ihan onneton etten ikinä opi tajuamaan yhtikäs mitään. siten tytär selitti asiaa yksinkertaisemmin ja suoremmin ja kas, tunnelin päähän tuli valoa.
   aikaa menee kyllä ennenkuin niitä otoksiani esittelen missään. En kehtaa (=olen jälleen ankara itselleni).
   Tuo lakialoite tosiaan saa kyllä ihan vatsani kääntymään. Meidän koiranomistajien pitäsikin nyt pistää voimamme yhteen ja kaikin voimin vastustaa. Me olemme sentään koiriemme kanssa melkoisen joukon työllistäjiä myös. Emme siis ihan turhaa porukkaa ollenkaan.
   Rapsutuksia sinnekin ihanille karvanaperoillesi.

   Poista
 2. Maailmanmeno tuntuu toisinaan hullunhommalta, kuten tuo lakialoite. Minä en kestä yhtään enää minkäänlaisia eläinten hyväksikäyttöjä, pahoinpitelyjä sun muita kauheuksia. Koskahan eläinsuojelu on muutakin kuin löytöeläinten talteenottamista (joka on tietenkin todella hyvä asia!), eikö sen pitäisi pitää sisällään paljon muutakin eikä vain paperilla tai lakipykälässä, vaan konkreettisesti?
  Eivät ole silmänronkkimiset mitään herkkua, sitä on oppinut jo lapsesta lähtien suojelemaan silmiänsä, ihan vaistonvaraisesti. Minulla on viime vuodelta neljä silmäoperaatiota takanani, kaksi laserilla ja kaksi "oikeaa". Nyt pitäisi olla kaikki voitava tehty ja odottelen lähes vuoden kestäneen hämäräkauden jälkeen uusia silmälaseja.
  Olen aina ollut sitä mieltä, että työ häiritsee vapaa-aikaa ja nyt kun sitä vapaata aikaa on, niin se ei meinaa riittää sekään.
  On se vaan hyvä, että sulla on tuo oma terapeutti eli tyttäresi, joka "piiskaa" sinua lenkkeilemään ja opettelemaan uutta eli nyt tuota valokuvausta. Nyt on korkea aika ottaa opeista vaarin, kun vielä kykenee uutta omaksumaan. Lykkyä tykö ja kiitokset terapeutillesi! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samoilla linjoilla tuosta eläinsuojelusta. Sen pitäisi olla jokapäiväistä, itsestään selvää toimintaa jokaiselle. Ja kohdistua ihan kaikkeen eläimen kanssa vietettävään aikaan. Sitä p0itäisi kersat jo koulussa opettaa kunnioittamaan eläintä ja suojelemaan sitä, kohtelemaan hyvyydellä. ja kyllä, kyllä sen asian pitäisi pitää sisällään muutakin kuin lakipykäliä.

   No hurjaa menoa on sinullakin ollut silmien kanssa. Ei se herkkua ole , kun näkö prakaa oli syy sitten mikä tahansa. Siitä olen hyvilläni, että näkö ei ole menossa. siinä suhteessa kestän nämäkin tökkimiset. Paljon helpommallahan se meni kuin luulin, ei ollut kauheaa eli en nähnyt enkä tuntenut mitään. Ja paraneminenkin on sujunut ihan kivasti.
   Juu, mulla on kyllä semmonen piiskuri, vaan itepä oon kasvattanu että enpä voi valittaa. Ja on kyllä ihan totta, että ikä ei estä uusia asioita eikä oppimista. Lukuun ei kannata tuijottaa. Mahdollista on kaikki, rajat asettaa vain itse. Kaikkea voi kokeilla, että osaako ja pystyykö, jos tahtoo.Uskallukseen ei kuole , se voi päinvastooin olla todella elähdyttävää.
   Halirapsuja Wupelle.

   Poista