torstai 20. helmikuuta 2014

Kitsinapattu !!


Meiät sit käytii taas nappaamas. Ei me arvattu, ku autoon tultiin et taas ollaa sit menos. No onneks mentiin mummolaa, et siin miäles iha hianoo. Ku on toi takapiha ja siält näkee kaikkee jännää.
Sängys nukutaa ja sit tosi lähel mummii eli iha seläs kii. Jottai se valittaa väli kuumuudest, en tiä, meil o tosi hyvä olla. Sapuska on kans tosi hyvää ja makupaloiki saaraa. Soon kato tassun ympäril toi mummi hihiiii.....


No nii Onni, annas nyt olla. Minä selitän tämän asian. Tytär reissaa taas muutaman viikonloppureissun joten koiruudet ovat meillä maaliskuun loppuun melkein. Ja mikäs ollessa, kun lauma on hyvin sitoutunut elelemään yhdessä ja sovussa.
Kovin kivasti ei viikko kumminkaan alkanut, sillä Messistä piti käyttää ellillä. Löysävatsaisuus ei hellittänyt vaan paheni, joten oli käytävä näytillä. Antibioottikuurihan sieltä tuli mahapöpöön ja hetken myös nesteytettiin, kun veriarvot osoittivat lievää kuivumista. Essi on kovin huono juomaan, ei siis ihme, että näin kävi. Lisäksi hänellä on myös korvatulehdus, johon sitten myös tuli antibioottitippoja. Nyt on sitten melkoinen lääkitsemisrumba menossa eikä tietnkään kovin miellytä häntä. Essillä oli myös lievä kuume, joka nyt on laskenut normaalilämmöksi. Lenkitys on siis myös pientä nyt muutaman päivän. Eikä sekään häntä miellytä. Varsinkaan, kun äippä menee kunnon lenkille Tiukun ja Onnin kanssa eikä hän pääse mukaan.

Maanantaina on sitten minun vuoroni. Nyt leikataan toinen silmä. edessä on siis taas kuukauden tauko ensinnä hölkkään ja muuten sitten kaikkeen kovempaan reuhomiseen. Saunaankaan ei pääse ainakaan pariin viikkoon. No tämähän on jo kerran koettu, joten eiköhän se mene nyt rutiinilla. We shall see ! Avatuko, kun putoushahmo sanoisi. Aivan. Todellakitodellaki.....
Lenkillä on käyty melkoisessa loskassa,johon rapsoni on hyvä maastoutumaan näköjään. Odotan niin kevättä ja kuivia kelejä. sulakoon pois mahdollisimman äkkiä tuo vähäkin lumi joka täällä enää on. Eilen oli melko kuivaa, mutta osittain kävelytie on jään peitössa, joten ei ilman icebugeja kolmen koiran kanssa ole lenkille asiaa. ettei ottais sitä likituntumaa polun pintaan.


Semmoista täällä tällä kertaa. Pieni tauko auttamatta tulee tuo silmän takia, kun en halua sitä rasittaa.
Haleja rekuillenne ja kevättä odotellessa puss och kram.

Palaillaan.8 kommenttia:

 1. Komea koirakolmikko, kivasti jokainen erilainen kuvioinniltaan. Mikäs on mummolassa ollessa. Essille ei kiva, kun on sentään emäntäkoira, ja joutuu jäämään pitkiltä lenkeiltä pois ja sitten vielä lääkkeitä napsimaan. Yksi valopilkku löytyy Essillekin, kun mamma tulee OP:sta takaisin, niin on Essillä kohtalotoveri, joutuvat nuo pääkaupunkilaiset tyytymään vissiin isännän hoivaan. Ja sehän ei oo mittää verrattuna mummoon/mammaan, eihän!
  Kuules nyt, Liftari, en millään jaksa uskoa, että Turun talvi on päättymässä. Aatteles, helmikuu vasta! On kyllä historiankirjoissa sitten eka kerta, jos ei enää uutta lunta tule. Toki toivon, että harras toiveesi toteutuu, kevättä kaipaan minäkin. Liian hyvin on muistissa nuo Suomen etelärannikon lumiloskat, ei yhtään ikävä niitä(kään).
  Tsemppiä nyt operaatiolle, koita nyt sillä yhdellä silmällä tiirailla blogeja ja suojaa sitä operoitua.
  Terveisiä koko Essilän laumalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luojalle kiitos isäntä on nyt lenkkikunnossa. Ajattelin maanantaiaamuna lenkittääkoiruudet ennen menoani. Seuraavana päivänä saan kyllä taluttaa jo ainakin yhtä koiraa. Tuo juoksuvyö on siinä kätevä vempele. Ei yhtään niin paljoa rasita kuin hihnasta pito. Niin reippaasti ei pariin viikkoon kumminkaan saa kulkea, että tulee hiki. Rauhallisesti siis. Eli toinen kiittämisen aihe on takapiha, johon koirat voi päästää aina välillä.
   Usko pois HooPee, lunta ei ole juur nimeksikään enää. Jos öisin on joitain hitusia satanut, se on päivällä sulanut pois. JEEE !!! Lisää tämmöisiä talvia sanon minä. Oiskohan golf-virta kääntymässä ja tänne maapallon puoliskolle tulossa leppoisat talvet. Aika näyttää. Minä oisin mielissäni.

   Poista
 2. On siinä hyvät oltavat mummolassa <3 Essi varmaan tykkään, kun saa karvaisia kavereita säännöllisesti yökylään ja pidemmäksikin aikaa. Kurjaa, että tyttö sairastaa, toivottavasti läkkeet tepsii pian! Ja tsemppiä sulle operaatioon!! Kevään ajatuksella täälläkin mennään, pian se koittaa, ainakin uskotaan niin :) Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messinen on jo hyvässä kunnossa ja toivon mukaan pysyykin. Viimeinen antilooppi meni nimittäin. Korvia lääkitään vielä muutaman päivän.Leikkaus sujui ihan kivasti. nyt on vain sikäli hankalaa, että oikeen mitkään lasit ei sovi silmille ja vielä on pakko odottaa ennenkuin voi hankkia uudet. Mutta ohi on jokatapauksessa. Ja kevät tulee, se on vielä ihanampi asia. Terkkuja sinne naperoille oikein kovasti.

   Poista
 3. Hihii, siellä on taas kolmikko koossa! <3

  Kiitos muuten vielä siittä kippovinkistä. Kävin ostamassa tytöillle "herkkuhetki"-kipot ja hyvin on pöperöt niistä maistunu.

  Tsemppiä kovasti tulevaan leikkaukseen. Laitan ison annoksen keijupölyä tulemaan ja tytöt lähettää super suukkoja. Kyllä se hyvin menee, näin uskomme! Puss&kram <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se herkkuhetki-kippo saa ihan varmasti vaikka kaurapuuron maistumaan kalkkunafileeltä. Ymmärtäähän sen, että kerran kipossa lukee että herkkuhetki, niin menossa on siis herkkuhetki.
   kiitoksia paljon keijupölystä. se olikin varmaan just se, joka sai mut pärjäämään vähemmällä lääkityksellä leikkuussa. Ja sain vielä kehujakin siitä, että oli niin paikallani. Itse olin kyl siinä vaiheessa sitä mieltä, että yleensä kauhusta kankeet immeiset ei juur liiku :)
   Mutta ohi on ja nyt vaan parannellaan kolme viikkoo tätä olotilaa.
   Terkkuja sinne ja puss och kram ihan koko köörille.

   Poista
 4. Tsemppiä leikkaukseen ja pikasta toipumista. Muiskut Essille ja jua vettä ja tuu terveeks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä o salaa laittanu mun ruakaan ylimääräst vettä !! Ajatelkkas semmost. Höh. Sit mää ole viäl joutunu tommottest ruiskust juama vettä. Byäk !!
   Mut ny o kaik aikas hyvi ja äippäki kotoutunu siit jostan leikkuust. Emmää siin kyl mittän huama paitti et öisi se pistä toise silmän semmose kilven taakse. en tiä leikkiiks jottan pätmänii tai naamioeukkoo.
   Kiitoksii muiskuist. Täält kans sin päi semmossii. Onni o katteelline. Ei se antas eres iskän halata äippää. heti haukkumas ja pomppimas.
   Terveissi kaikil täält Essiläst.

   Poista