sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Paluu arkeen

Kolmikko hajosi jälleen kahdeksi laumaksi, eli Tiuku ja Onni palasivat Hesaan maminsa luo. On kyllä taas hippasen orpo olo. Totuin siihen ettei minun hetkeäkään tarvinnut olla itsekseni, vessaseuraakin sain vaikken pyytänyt. minulla oli kaiken aikaa varjo nimeltä Onni.
Se heidän täällä ollessaan oli tietysti kivaa heille, että olin kotona melkein koko ajan sairaslomalla.


Totuin siihen, että aamuruuan jälkeen porukalla kipitettiin ottamaan vielä tirsat ennenkuin noustiin päivän askareihin ja lenkille. Kävelypolullakin pääsimme niin kunnolliselle lumettomalle lenkille, että jaloissa alkoi käydä jo täpinää. mutta juokseminen ei ollut vielä sallittua.

Huoh ! No juhannuksen tienoilla he palaavat jälleen ja viipyvät varmaan taas kuukauden verran. Emäntä reissaa taas muutaman viikon ja viettää sitten lomaansa täällä meidän kanssamme. josko me sitten isännän kanssa pääsisimme pienelle pidennetty viikonloppu tyyppiselle reissulle. Paljon lomaahan hänellä ei ole, koska vaihtoi syksyllä työpaikkaa. viime kesähän meni ihan pepulleen, kun hän teloi jalkansa. eli käytännössä minullakaan ei ollut lomaa lainkaan. silloin olivat karvanaperot myös meillä tyttären loman ja putkirempan vuoksi. Mutta se on elämää se. Jossa kaikki ei aina suju kuin Strömsössä.

huomenna olen menossa silmälääkärille hakemaan kirkkautta maailmankuvaani eli uudet lasit. Katsotaan nyt sitten mihin näkö asettuu. ja kestää kyllä vielä sitten muutamia viikkoja ennen kuin saan ne. Tämä väliaika tässä on kyllä raastavaa. Työtä on päätteellä tehtävä nyt ilman laseja, sillä päätelaseillakaan en enää näe mitään. Ja siitä johtuen työasento on kaikkea muuta kuin ergonominen. Eikä siitä silmätkään ihan tykkää, rasittuvat kyllä.
Niin ihmeellistä kuin se onkin, saan todennäköisesti vääntää työnatajan kanssa kättä noista päätelaseista. Meillä työnantaja on määritellyt vaihtoväliksi kolme vuotta. No, muutkin ovat saaneet niitä vaihdettua uusiksi, kun eivät ole entisillä nähneet. Minä syystä tai toisesta joudun nyt sitten tanssimaan joitain kuvioita ennenkuin suostuvat niitä antamaan. Vaikka kaikki perustellut syyt kyllä on. Mutta ei se mitään, ollaan sitten niska/hartiasäryn takia saikulla. Jos se kerran heille on parempi sitten. Mitä siinä luulevat säästävänsä, sitä en tosiaan ymmärrä.


Tässä oli vielä lunta ja nyt se on poissa !!  nii-in Esmukka, nyt päästään vihdoin hölkälle. nyt alkaa "kesäksi siivompaan kuntoon"-viikot. Josko sitten jossain mutkassa pystyn kipittämään purtsalla myös suurimman osan siitä. Nyt ensin pitää pystyä tämä kävelypolku juoksemaan päästä päähän. Ai että odotan sitä ihanaa fiilistä, joka juoksun jälkeen rysähtää koko kroppaan. Ja Essikin kiinteytyy. JEEEE !!!

Eli palaillaan
Puss och kram ja hellikää rekkujanne. Sillä se on todella arvokasta. Romaniassa tilanne on yhä edelleen katastrofi, vaikka se on parantunut entisestä. Koirakamuille jeesiä sai yhteistyökumppanin Pelastakaa koirat- järjestöstä ja nyt sieltä on saatu tuotua uusiin koteihin koiria sekä myös tarhoille pelastettua rekkuja odottamaan parempaa tulevaisuutta. Ja silti vuotaa sydän välillä verta, kun saa kuulla taas huonoja uutisia. Tuntuu välillä siltä, että Romania on koirien helvetti. Ja ne enkelit jotka siellä ovat auttamassa , ovat todella lujilla. Nyt tarvitaan sitä apua ja rukouksia, jotta sieltä edes jotkut selviävät sinne minne jokainen koira kuuluu; rakastavaan kotiin.


Kummikoirani Negruta, turvasa Adinan luona yhä. Ja taustalla oleva vanha Bobita on myös yhä voimissaan ja nauttii olostaan Adinan turvassa, pienessä tarhassa Vulcanan alueella.

<3<3 kaille.

7 kommenttia:

 1. Kirkasta katsetta, teille molemmille, ja hupasia hölkkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no tattista vaan. Me oltiinki jo semmosel hölkäl tual kävelypolul. Ei toi muari viäl jaksanu niin hirviästi painaa ku sil o ollu noi tauot. Mut nysse uhkas et täst taas tulee oikke joku tapa. Mää vaa sanon, et onk mult kysytty mittä ?? Vaik ei silti, on se kivaa siin miäles, et nyttenki tuli lenkist pitempi ku enne ja se on kiva.
   Pususii teil pojat ja mukavii aurinkoissi päivi.
   t.Essi

   Poista
 2. Moikka! Jos jaksat, niin mennäänkö lenkille tulevana viikonloppuna Turussa? Nyt oltais tulossa, koirien kanssa :) Lauantai olisi paras päivä, sillä pe tullaan vasta illasta ja su pitää aamusta lähteä takaisin päin sumplimaan kesän agilitytunteja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaksanhan minä. Siis tää kellonkääntöviikonloppu ?? Lauantai on oikeenkin sopiva päivä. Laita vaikka tuohon sähköpostiosoitteeseen meiliä, niin sovitaan tarkemmin missä nähdään ja mihin aikaan. Jeee, vihdoinkin ihan livenä nään tuon sulottaren ja noi komeet pojat. messinen voipi olla ihmeissään, että ketäs nuo on.
   Nyt tulikin paineita yrittää siivota Messinen vähän parempaan kuosiin karvaltansa.
   Kivaa !! Meiliä nyt sitten ootan. Tervetuloa tapaamaan meitä.

   Poista
 3. Täällä myös nämä täkäläiset löytökoirakodit ottavat kuolemaan tuomittuja koiria Romaniasta. Hyvin ovat koteja löytäneet. Onnenpekkoja nuo kodin saaneet koirat ja ylipäätänsä sieltä pois päässeet.
  Valoisaa arkea sinulle toivotellen, tiedän omasta kokemuksesta, millaista on katsella maailmaa kuin harson takaa. Kohta pääsetkin jo puutarhaa mullistamaan... :) Essille rapsuja!
  Terv. Mää ja Wupi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksa on todella hyvä maa mitä tulee noihin löytökoiriin. Luojalle kiitos, että sinne pääsee todella koiria pois Romanian kauhuista. En ymmärrä miksi niitä koiria vainotaan näillä suojatarhoillakin. Olisivat tyytyväisiä niistä, koska koirat ovat silloin poissa kadulta ja lähdössä kokonaan pois maasta. Mutta niitäkin käyvät häiriimässä ja myrkyttämässä. HUOH !!

   Terkkuja sinne täältä kevättäpinöistä.

   Poista
  2. Nyt on Hampurin eläinsuojeluyhdistys aloittanut virallisen yhteistyön romanialaisen koiratarhan tai -järjestön kanssa. Tähän asti ovat "vain" tuoneet sieltä koiria, mutta nyt aloittavat toiminnan tukemisen muullakin tavalla. Hieno juttu, eikö?

   http://prodogromania.de/2014/03/kooperation-mit-dem-hamburger-tierschutzverein-beginnt/

   Poista