perjantai 24. huhtikuuta 2015

Hammaskeiju ja muuta mälsää !

Rohkaiseva otsikko, eikö totta. Joka jaksaa lukea, on tosi sitkeä sissi. Ja sellainen fiilis vähän on ollut koko kevään, että pitäisi osata olla sitkeä sissi. Kuppi vaan alkaa olla nyt aikas täynnänsä.
Essi kävi hammaskiven poistossa ja samalla poistettiin huulipielestä ja päälaelta pienet patit. Pelotti ihan tarpeeksi jotenkin , vaikka ei kuitenkaan ole kunnoltansa huono eikä ikääkään niin julmetun paljoa vielä. Hammaskiveä oli paljon ja ientulehdusta myös. Hyvin kuitenkin selvittiin eikä yhtään hammasta jouduttu poistamaan, olivat muuten ihan hyvässä kunnossa.
Pattien suhteen olinkin sitten hermostuneempi. Kun ei ennen poistoa ihan selvää ollut mitä ne olivat. vaikka elli oli heti alusta alkaen sitä mieltä, että syyliltä näyttävät hänestä. Mutta olen äippä niin olen äippä. Ehkä tätä fiilistä on kumuloittanut työkaverin koiran iso leikkaus ja tuo Onnin sairaus. Työkaverin koira leikattiin suolitukoksen vuoksi ja viime hetkellä.  Ja näin sitä mentiin taas sivuraiteille, höh.

"Tollanen toi äiti aina on, ihan höpsö"

Noh, syyliä ne olivat ja siis vaarattomia. Toinen oli hankalasti suupielessä, että sen hoitaminen on nyt tarkkaa puuhaa ettei tulehdu. Mutta kaikkeni pistän peliin. Ja Essillä on myös nyt sitten samaan syssyyn joku mahapöpö. siihenkin saatiin nyt lääke. essi, joka ei yleensä mitään ulkoa pistä suuhunsa, napasaisi lenkillä en tiedä mitä ja nyt sitten kannellaan oletettavasti sen seurauksia. Ei suostunut sylkemään suustaan ulos niin en tiedä mitä oli.

Onnin tammikuinen haimatulehdus ei ota laantuakseen oikein. Onnin lipaasiarvo on pienen laskun jälleen noussut. Mutta Onni ei olisi Onni jos kaikki menisis niinkuin Strömsössä. kaikkkien oppikirjojen mukaan Onnin pitäisi olla tosi huonossa kunnossa, mutta jätkä on energinen ja ruoka maistuu. Ainoa "oire" , joka on hänellä, on laihtuminen. Osin se on myös tiukan rasvattoman ruokavalion tuomaa, sillä myös Essi on hoikistunut. Onni passitettiin uuteen tarkempaan ultraan oikein huippuosaajan luo. Ja las kummaa, mitään muutoksia eikä vikaa sisuskaluista löytynyt. Kaikki ok. Veriarvot tuota haima-arvoa lukuunottamatta ovat kaikki normaaleja. Ellit ovat ymmällään tästä. Eivät ole moista nähneet ennen. Onni siis jatkaa dietillä ja seuraava koe otetaan kesällä. Tottakai meitä jonkin verran tilanne helpotti, pikkuisen avarammin voi hengittää. Mutta silti on fiilis, että joku miekka roikkuu pään päällä.

Puutarha odottaa kohennusta, mutta ei oikein jaksa nyt. Jotain pientä yritän siellä puuhailla, huomasin taas olevani myöhässä kumminkin. Eikä vieläkään ole mitään suunnitelmaa perennapenkkiin huoh !! Pitäisi jaksaa kaivella kirjoista sopivat perennat aurinkoiselle pihalle, käydä haalimassa ne kaupasta ja istutella . ja hyödyntää kumminkin myös ne vanhat mukavat, jotka siellä on. Toisaalta tässä tilanteessa se voisi ollakin juuri hyvää terapiaa. Terapiaa, joka selkeästi periytyy isältäni. isä purki stressinsä puutarhaan ja veneilyyn sekä puutöihin. ja kaikkia noita asioita minäkin rakastan.  Näin vanhemmiten olen huomannut olevani todella luonteeltani enemmän isäni kaltainen kuin äidin. Taidollisesti olen perinyt yhtä paljon kummaltakin vanhemmaltani asioita. Ja on minussa tietenkin ollut sitten se alusta, jossa nuo kaikki ominaisuudet on sekoiteltu minuksi. Ihan omiksi ja omalla tavalla toteutuviksi.
Että vikonloppuja kaikille ja tallustellaan etiäpäin.
Rapsutuksia ja rakkautta .
Puss och kram. Palaillaan.

5 kommenttia:

 1. Hienosti Essi selvisi hampulääkäriltä!
  Minä niin kammoan viedä Wuppea seuraavan kerran hammaslääkäriin, kun näillä chihuilla ja varsinkin Wupella on tuo hampaiden heikkous tyypillistä, viimeksi vedettiin monta hammasta pois, koska heiluivat niin pahasti. Moni chihu on täysin hampaaton. Se ei periaatteessa ole ongelma, mutta se, että pysyykö kieli sisällä suussa...

  Ai se Onnin sairastelu oli haimatulehdusta. Vililtä tutkittiin sekin mahdollisuus, ei ollut Vilillä. Jos Onni kaipaa vertaistukea, niin ainakin kahdessa blogissa on kohtalotovereita:

  http://villakoiranviemaa.blogspot.de/
  Tee blogin etusivulla haku kohdassa "hae tästä blogista" sanalla haimatulehdus, niin tulevat näkyville.

  http://maltanallet.blogspot.de/search/label/Haimatulehdus

  Onneksi selvisi, mikä Onnia vaivaa! Ja aika hyvin useimmat koirat pärjäävät diagnoosin saatuaan. Lykkyä tykö jatkossakin!

  Kaunista kevättä ja kaikkea mahdollista hyvää toivotellen! T. Hanne ja Wuppe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne jälleen kerran vinkeistä. Olet kyllä ehtymätön tietolähde <3.
   Onni voi hyvin todellakin, haimassa ei ole vajaatoimintaa. Nyt kun alkaa minun vahtivuoroni taas kuukaudeksi, on kaikki tieto tervetullutta. Kunpa osaisin olla kaiken aikaa tarkkailematta häntä, ettei hän turhaan hermostu.
   Essin suupielikin on jo parantumassa, päälaen syylän poistosta ei näy enää juuri jälkekään. Koirat ovat ilmeisen hyviä paranemaan näistä. Suupieltä varmaan pitänee rasvata ettei kuivava rupi repeile, Eiköhän se tästä.
   Terkkuja Wupelle.

   Poista
 2. Ompa hyvä että se hammasliäkärjreessu sittä toe kuitennii hyvän tuloksen. Hampaat kunnossa ja patit vuarattomija. Toevottavasti se mahahhii asettuu liäkkeellä. Kurjoo on ku tulloo monta kippeetä yhelläkertoo.
  Onnillehhii toevotellaan paranemista.
  Koeta olla ressoomata. Yks asija kerrallasa. Käski äet sannoo :)
  Mukavata viikolloppuva kaekesta harmista huolimata! Asijoella on tapana järjestyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksii vaa Iivari. Kyl ny on jo parempi olla. Massuki on paljo parempi, ei tarvitte äitii olla koko aja herättämäs. Vaik kyl mä sitä välil teenki, kun mikkä ei ol sem mukavamppa ku äitin antama massusilitys.
   Äiti käski sanno et ei se ny nii kauhjast enää ressaa ku Onnin tulos olki iha hyvä kumminki siält ultrast. Onni se o semmone kultapoika meil kaikil. Yht komia melkest ku sääki.
   Meil o ollu puutarhahommii nii et kaikimpuali o viikonloppu aikas mukava.
   terveissi vaa Essi
   Nii ja pususii.

   Poista
 3. Puutarhatyät on parasta terapiaa, sanoo meijänkin äippä ja me kans ollaan samaa miältä. Mukava kuulla, että ootte kunnossa! Voikaa potrasti ja tuhat muiskua.

  VastaaPoista