tiistai 25. elokuuta 2015

Monta monessa

Jaaha, töihin palattu ja kaikenmoista hulinaa on ollut. Niin itsellä kuin koirilla.
Tiukua käytettiin lääkärissä, kun neiti alkoi korviaan kaivella ja ravistella. No korvatulehdushan siellä oli ja sitä nyt hoidellaan. Kuuri loppuu koht´sillään ja nähtäväksi jää tokeniko sairaus sillä vai joudutaanko käymään uudelleen Toivottavasti menee.
Myös essi on kantanut kortensa kekoon harrastamalla vatsan löysäilyä. että piti hakea Tylosin-kuuri jälleen. Ja Luoja suokoon, että se alkaisi vaikuttaa, sillä olen saanut jo tarpeeksi näitä "lahjoja" lattialle. Piristävää tulla kotiin ja ruveta ensi töikseen siivoamaan. Ah ja voi.Nämä kaksi osaavat kerjäämisen taidon. siinä sitä möllötetään niin viattoman oloisina, eikä mitkään vatsanpurut tai löysäilyt näiden kahden ruokahalua (lue ahneutta) hillitse. 

Onnia käytettiin myös verikokeilla sen alkuvuoden haimaatulehduksen kontrollissa. tulokset varmaan tällä viikolla tulevat. Siinä missä Essi on hoitomyönteinen ja rauhallinen, on Onni totaalisen paniikissa ja valmis karkaamaan tilaisuuden tullen. Ja kun tilaisuutta ei tule, niin hän sitten kiljuu. että niskalenkkiotteeksi meni jälleen. Ja omaa sydäntä kouraisee toisen pelko. Yrittää rauhoittaa häntä kaikin keinoin ja antaa ymmärtää ettei hätää ole ja kaikki hyvin, mutta Onni ei tykkää elleistä muuta kuin etäisyydeltä. ei murise eikä pyrikään puremaan, mutta ilmoittaa muuten ettei tykkää koko touhusta.
Nyt sitten vaan kädet ja sormet ristiin, että arvot ovat korjaantuneet.

Sitten siihen remonttiin ja kuviin. Keittiön pöytä ja tuolit ovat nyt tällaiset.
Ja vielä tuli maalattua portaiden viereen piironki.


Jottei elo oisi liian yksitoikkoista ja hommat loppuisi niin remontti laajeni makuuhuoneeseen. Sinne ostin pari uutta yöpöytää (IKEA) ja ne ovat valkoiset. No koska sänky ei ole valkoinen, se on siis maalattava. Juu, sen jo ilmoitin miehelleni. Tapeteista en sen sijaan puhunut vielä mitään. Mutta suunnitelmani on laittaa sängyn takana olevaan seinään uusi tapeetti ja maalata muut seinät valkoisiksi tai vaaeiksi. Luonnonvaalea kuulostaa hyvältä, mutta värisävy varmaan määräytyy sitten tapeetin mallin mukaan. jotain graafista ja voimakasta , mutta hillityn kaunista kuviota haen. Yhden mallin jo näin ja se oli kyllä kaunis. Yhteen seinään riittää muutama rulla. Mutta askel kerrallaan. ettei mies saa stressiä. Mullahan sitä ei rempasta tule, se on vain kivaa.

Näillä näkymin koirakerho on koolla lokakuun puoleen väliin asti ja sitten palautetaan pari hyyryläistä omaan kotiin. Olen niin tottunut heihin ja tulen taas kaipaamaan heitä ihan karmeasti. Mutta laina on lainaa ja kaipaahan se heidän oma äippänsä heitä. Tilanne on hänen opintojensa sanelema juttu. Koirat ovat täällä tutussa hoivassa jotta hänellä on työrauhaa nyt opintojen teettäessä kovasti työtä, jonka tekemiseen on oltava oma aika ja rauha.

Olin viikonlopulla käymässä rakkaiden vieraiden Alexin ja mervin kanssa koirien hyväksi järjestetyllä kirppiksellä. Kaikenlaista kivaa oli tarjolla ja minun mukaani tarttui patsas. Ja sen lisäksi kana, joka kotiportilla yritti karata, mutta Mervi sai kiinni. ja niin sitten kanan oli nieltävä kohtalonsa ja hän päätyi tänne.

Ihailen todella noita aikaansaavia ja ahkeria naisia, jotka omien töittensä ja perheidensä lisäksi jaksavat järjestää näitä kirppiksiä avustaakseen koiria niin Romaniassa kuin täällä. Tämän kirppiksen kohteina oli Romaniassa oleva koirien turvakoti ja Sipoossa oleva espanjan koirien vanhainkoti. Siellä vanhuutensa päiviä turvassa ja rauhassa saa viettää vanhat koirat, joita ei ole adoptoitu. kaikkihan haluavat vain nuoria tai pentuja. Ymmärrän sen hyvin, mutta on todella hieno asia nämä koirien vanhainkodit. Vanhuuttaan hylätyt koirat saavat ikäänkuin uuden elämän ja arvoisensa eelämän. Minulta ei ymmärrystä eikä sympatiaa ihmiselle joka hylkää vanhan koiran kadulle, kun ei viitsi ssitä hoitaa. Sen ymmärrän, jos oma elämäntilanne pakottaa antamaan koiran joko eläinsuojaan tai jollekin toiselle joka siitä sitten huolehtii. Mutta se on anteeksiantamatonta, että dumpataan kadulle.
Itselläni on se kanta koiran hoitoon, että jos talous menee tiukalle, säästän itsestäni, mutta koira saa kaiken sen mikä sille kuuluu ja minkä hän on saanut aiemminkin. 

koirakamuille jeesiä yhdistyksen facebook sivuilla on adoptoitavia koiria ja sitä kautta voi myös ryhtyä jonkun koiran kummiksi. Kummimaksu on ihan se summa jonka itse haluaa antaa kuukausittain. Romanian oloissa jo 10 € on paljon ja silläkin saa jo ruokaa  koiralle. Yhdistyksellä on hyvät kanavat pitää huolta siitä, että lahjoitetut avustukset, niin tavarat kuin rahat menevät kohteeseen ja koirien hyväksi. He ovat myös käyneet paikan päällä ja yleensä silloin myös jotkut onnekkaat karvatassut ovat päässeet tänne uusiin koteihin ja uuteen elämään.

Haleja ja rapsutuksia rekuillenne ja muillekin karvanaperoille. Voikaa hyvin ja palataan taas.

Puss och kram <3

7 kommenttia:

 1. Onni on kuin tyypillinen mies, vapisee valkotakkeja ihan vauhkona. Sellaisia ne uroot ovat. Voi Onni-ressua. Toivottavasti tulokset ovat hyviä. Essi on toinen ressu vatsavaivojensa kanssa. Oletko antanut maitohappobakteeritabletteja antibioottikuurin jälkeen? Niitä pitäisi antaa peräti pari kuukautta ainakin, jotta antibiootin tuohoama suolistobakteeritaso saadaan takaisin. Ei ainakaan haitaksi olisi.
  Ja mitä minä huomasin! Minun piironkini on maalattu tummaksi! Kaunis on kyllä. Mutte miten se sinne teille on päätynyt...
  Voi, kuinka minäkään en voi ymmärtää ihmisiä, jotka osaavat nukkua yönsä sen jälkeen, kun ovat hylänneet koiransa, varsinkin vanhusikäisen koiransa, kadulle! Onko meistä ihmisistä suuri osa tuollaisia tunteettomia, vastuuttomia, vaikka päälle päin vaikuttavat tavallisilta ihmisiltä? Mitähän koira heille merkitsee, eikö siihen kiinnytä ollenkaan? Miksi sellainen ihminen hankkii koiran (tai kissan)? Voi surkeus tätä maailman pahuutta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, Onni-boy on uros viimosta piirtoa myöten. Ja myös aivan syötävän ihana eli ihan liian helposti saa kolttosiaan anteeksi. Huoh ! Minkä niille ruskeille silmille voi.
   Eipäs taas tullut mieleen nuo maitohappobakteerit, hyvä kun muistutit. Pitääpäs lisätä niitä typykän kuppiin. Ja Onnille myös kun pelasi sitä roskisälypeliä.
   Ai hitsi, sä huomasit ton piirongin.......tarttee varmaan palauttaa, mutta entisöitynä. Ei muuta kun raaputtamaan ;)
   Minusta siitä tuli oikeen tyylikkään näköinen. Purkki maalia ja avot, vanhasta tulee uutta ja hienoa. Mahtaisko se päteä munhunkin ??
   Mun sydäntäni riipoo nuo vanhat hylätyt koirat, ei voi mitään. Siinä teossa kiteytyy ihmisen itsekkyys totaalisesti. Maailma on siinä kohtaa mennyt hurjasti takapakkia, kun ajattelee miten eläimiä kohdellaan. voih ja huoh !!

   Poista
 2. Peukutetaan (vai pidetäänkö me koirat pystyssä vaan häntää?), että kaikki karvapöksyt tuutte terveiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ruvetaan nourattamaan ton Hanne-tätin neuvoo nii jos meil sit tulis massut kuntoon. Terkui vaa sinnekki. Mult ja Tiukult pususet, Onni saa pittä löpinäs itte.

   Poista
 3. Voih, pikaista paranemista tytöille! Täällä on peukut pystyssä Onnin tulosten suhteen! Rapsutuksia kolmikolle <3

  Maalatut huonekalut näyttää kuin uusilta, aikas veikeä toi musta-valkoinen yhdistelmä, mäkin haluan :)

  Ihanaa, kun olet mukana Romanian koirien avustuksessa. Meidän seura kans keräsi koiratavaraa Romanian koirille ja vein ison kassillisen kaikenlaista tarpeellista, siitä tulee hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa jos näyttää mukavalta, tykkään itse. Ja nythän tuossa pöydässä on ikääkuin tabletin virkaa toimittamassa lasilevyn alla tyttären valokuvia. Vielä en saa ottaa kuvaa siitä, kun nämä on vasta koeversioita, jotta nähtiin miltä idea näyttää. Nyt odottelen niitä oikeita valokuvia, kunhan hän koulukiireiltään ehtii.
   Kiitos paljon Romanian koirien avustamisesta. Kaikki mahdollinen ap0u, niin tavara kuin rahallinenkin , on kipeästi tarpeen siellä. Myös siksi, että ne hyvät ihmiset siellä, jotka jaksavat ja välittävät eläimistä, saavat apua. Yksin he eivät pärjää.
   Terkkuja suloiselle Lunalle ja ihqu-pojille Nemo ja Nuga. Essiltä pususet pojille.

   Poista
 4. Toevottavasti sielä korvat ja mahat ja haemat on tervehtynnä! Ikävätä on saerastoo.
  Ja nuo koeriin hylykeemiset suap karvat pystyyn ni multa ku äetiltähhii! Ee oo immeesten julumuuvvaella mittää rajjoo.
  Pusuja ja terveeset sinne! :)
  Äet käski sannoo etton hienot nuo tuolit ja tuo lipasto!

  VastaaPoista