torstai 24. syyskuuta 2015

Massut kuntoon

Anicol Four Legs maitohappobakteeri on osoittautunut maineensa veroiseksi. Kyllästyin ruikkuiluun ja iänikuiseen antiloopin syöttämiseen (=antibiootti ). Kun hain Onnia varten Dorwestin puunkuorijauhetta, kyselin samalla mitä voisin Messiselle antaa. Myyjä sitten esitteli tämän tuotteen, koska oli sen hyväksi havainnut omille koirilleen. Otin kokeeksi  ja hyvin pelittää. Messisen massu ei enää ruikkuile eikä tarvitse yöllä ulos mennä, kun massu on vaivannut. Myös Onnille siitä tuntuu olevan hyötyä, sillä ulostemäärät on Onnilla pienentyneet. Ruoka siis imeytyy nyt paremmin. Tuota puunkuorijauhetta olemme käyttäneet keväästä asti tukemaan haiman toimintaa tavallaan eli ruuansulatusta. Kumpikin aine tepsii eikä Onni ole laihtunut yhtään kevään laihtumisen jälkeen. Poju on energinen ja ruokahalu on suorastaan valtaisa.
Onnille on muutenkin tämän vuoden aikana erityisesti tullut tapa huutaa ruokaansa. Tarpeeksi nopeasti sitä vissiin ei kukaan hänen mielestään tarjoile. Alahuuli väpättää, silmät pyöreinä katsoo Onni ja vinkuu; ruakaa ruakaa ruakaa...anna jo....miks kestää koko päivän. No, kyllä hän tottelee, kun komennetaan, mutta joka päivän show tämä on. Oscarin arvoinen suoritus joka kerta.


Kolmikko on koossa vielä pari viikkoa, sitten palaavat Onni ja Tiukumiina kotiin ja heidän emännälleen alkaa taas koira-arki. Joka Tiukun ja Onnin kanssa tarkoittaa sitä ettei omaa rauhaa niin kauheasti ole, koska he haluavat olla niin lähellä, niin lähellä. Rakastavat ihmisen seuraa. Ja Tiuku rakastaa loputonta leikkimistä. Typy täyttää 9v mutta leikkii kuin 1v vanha vintiö. Loputtomasti jaksaa hakea lelua. Ja loputtomasti myös jaksaa sinua tuijottaa ja pudotella lelua jaloillesi, jos et muuten ymmärrä sitä heittää.
Ihania ovat ja ikävä tulee.


Puutarhassa vielä kesäkukat kukkii ja omenapuukin on lehdessä vahvasti. Päivänliljatkaan eivät ole lehtiään kuivattaneet. Lämmin sää kukittaa pelakuita ja ahkerialiisoja kovasti. Siinä mielessä ihanaa kyllä. Viikonlopulla pitänee pestä takapihan laatat, kun tuppaa sammalta tulemaan. Ja samalla siivota ne kukat jotka jo ovat vähän kärsineen oloisia, pois penkistä. Ensi keväänä menee omenapuun alla oleva penkki uusiksi. Jotain japanilaistyylistä ehkä, selkeämpää ja hmmmm......enpäs kerro enempää. Katsotaan sitten.


Flunssakautta vietetään ja nyt huomaa miten työterveydessä on trendi jo muuttunut. siinä missä ennen pistettiin saikulle vähintään kolmeksi päiväksi, saa nyt yhden päivän. Niinpä meillä on töissä jatkuva kierre, kun ihmiset tulevat sairaina töihin ja levittävät ympärilleen sitten ns. yhteistä kivaa. Minä en ymmärrä mikä järki tässä on. ei se käsidesikään ihan joka asiaan auta. Tämäkö nyt sitten on se uusi todellisuus, joka on edessä tulossa. Voi voi, en muuta sano.


Mutta palaillaan ja sillä välin voikaa hyvin ja rakastakaa rekkujanne.


 Tässä on Ansku (Annabella), rescuekoira, joka etsii pysyvää kotia. Käykää tutustumassa Koirakamuille jeesiä- sivustolla, jos kiinnostuitte. Aivan ihana koira ja kaunis. Osaa jo kotiolot ja käytöstavat, iloinen ja rakastava. Jos minulla ei olisi tuota kolmikkoa , niin voisin kuvitella hyvin hänet itselleni. Mutta Ansku ei tarvitse pettymyksiä, joten on parempi minun pitää näppini poissa, vaikka kuinka haluttaisi. Pakko harrastaa realismia vaikka ei lainkaan haluaisi. Kaikkea paraasta tälle ihanalle tytölle toivon, on niin vienyt sydämeni.

2 kommenttia:

 1. Teille sinne Suomeen on suotu kaunis syksy. Saa nähdä, mahtaako edes "jouluksi tulla lunta" ♫♫♪♫
  Tuota koirien maitohappovalmistetta saa täältäkin, hintakin yhtä korkea. Ihan hirveän kallista näyttää olevan. Toivottavasti siitä riittää pitkäksi aikaa, lyhyt kuuri kun ei ole mistään kotoisin.
  Wupelle annoin kahden kk ajan maitohappobakteereita sen antamani matolääkkeen jälkeen. Kuulemma matolääkkeet rikkovat suoliston bakteeritasapainoa yhtä paljon kuin antibioottikuurit.
  Olen ostanut täältä nettiapteekista LactoSeven-nimistä suomalaista valmistetta, maksaa 100 tbl vain noin 10e, Suomessa melkein tuplasti kalliimpaa. merkillistä hintapolitiikkaa.
  On se vaan hieno asia, että tyttäresi koirat niin tykkäävät olla mummolassa ja tulevat kaikki kolme hyvin toimeen.
  Eikö tuo Annabella jo kerran löytänyt kodin vai muistanko väärin...
  Terveiset Essille ja kavereille ja sulle kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä maitohappovalmiste on sellainen, joka sopii jatkuvaan käyttöön ja myös pennuille. Essin vatsa on ollut nyt hyvässä kunnossa. odotan kieli pitkällä miten se alkaa vaikuttaa muuhunkin yleiskuntoon. Tämä valmiste on sopinut myös paremmin Essille kuin nuo ihmisille tarkoitetut, jotka on kyllä koirillekin sallittuja.
   Kyllä muistat oikein. Anskulla oli koti parin kuukauden ajan, mutta aivan vääränlainen jos nyt uskallan näin sanoa. Ja uskallanhan minä. Se ihminen ei ollut ajatellut asiaa loppuun asti lainkaan ja hänellä jo ooli yksi koira. Asunto oli kovin pieni kahdelle koiralle . Anskussa ei vikaa ollut ja nyt tyttö hakee lopullista omaa rakastavaa kotia. Olen niin viehtynyt Anskuun jostain syystä. Ja minua repii se, että joudun olemaan realisti ja toteamaan häviöni. Tähän kiinteään kolmikkoon en tällä hetkellä uskalla uutta koiraa ottaa. Muistot epäonnistuneesta yrityksestä sovittaa yhteen Armia ja Essiä ovat myös vielä kipeänä mielessä. Ja tälle ihanalle tytölle en pettymystä halua. Enkä repiä omaakaan sydäntäni taas palasiksi, kun en tahdo sitä haavaa saada parannetuksi nytkään.
   Terkkuja sinne ja muuten....tännehän ei sitten mitään lumia tule !!! :)

   Poista